Vești noi despre starea lui Benone Sinulescu: „Pacientul ar putea fi…”

Acum mai bine de o săptămână, lumea artistică din România a rămas șocată când a aflat că Benone Sinulescu a fost găsit inconștient în propria locuință. Medicii și prietenii apropiați au oferit noi vești despre cum se simte marele artist.

Potrivit unor surse medicale, problemele de sănătate ale lui Benone Sinulescu sunt cauzate de înfundarea arterei carotide. Acesta a fost internat în Spitalul Județean de Urgență Arad, unde se află și în prezent, iar specialiștii de acolo au precizat că artistul a fost conștient și cooperant din prima clipă. Starea sa de sănătate se pare că se îmbunătățește, iar unele intervenții ar putea fi chiar excluse.

„S-a ajuns la concluzia că pacientului nu îi este necesară nici măcar introducerea unui stent. Dacă s-ar fi impus o asemenea variantă, operaţia ar fi putut fi derulată cu mult succes chiar la Spitalul din Arad, care are tot ce-i trebuie pentru tipul ăsta de intervenţii. Dar s-a ajuns la concluzia că nu e absolut obligatorie.

Iar starea sănătăţii lui Benone Sinulescu a rămas constant bună. El a fost conştient încă de la internarea sa. Dacă aceasta nu va cunoaşte modificări esenţiale, pacientul ar putea fi externat curând, cel mai probabil în cursul zilei de joi', au declarat specialiștii din spitalul unde se află internat artistul, pentru Impact.ro.

Mai mult decât atât, dacă ar fi fost nevoie de tranfer în altă instituție medicală, decizia ar fi luat-o chiar Benone Sinulescu, nu familia.

„Toată lumea a aflat despre cererea familiei artistului, ce a impus medicilor spitalului un embargo asupra informaţiilor medicale legate de starea de sănătate a îndrăgitului artist. Dacă situaţia sa medicală ar fi impus un alt protocol însă, nu familia ar fi fost prima întrebată, ci însuşi pacientul, fiindcă din fericire acesta a fost mereu conştient şi cooperant.

I s-ar fi explicat avantajele şi dezavantajele, care anume este propunerea medicilor şi s-ar fi luat cea mai bună decizie. În acest moment însă evoluţia stării sale de sănătate e una pozitivă, ceea ce ne bucură pe noi toţi!'.

Prietenii aproape de marele artist

Unul dintre prietenii săi buni, profesorul Anton Hadăr, a declarat pentru România TV că Benone Sinulescu se simte bine, este vesel și pozitiv. I-au fost făcute numeroase investigații și medicii sunt extrem de atenți cu acesta.

„Maestrul se simte bine, atât cât poate să se simtă un om. E vesel, comunica tot timpul. Este sub asistenţa medicilor, se ocupă specialiştii de starea sa. S-a făcut RMN. Acum RMN e supus analizelor unor mari specialişti din toată România, persoane foarte, foarte pregătite. Încă nu s-a luat decizia finală. Mai durează probabil o zi două. Am vorbit cu soţia sa', a declarat profesorul Anton Hadăr.

De asemenea, zilele trecute, un alt interpret de muzică populară, apropiat al maestrului, Nicolae Datcu a precizat că starea lui Benone este bună, este optimist și așa cum ne-am obișnuit, pus mereu pe șotii.

„Am vorbit cu Leni aseară și a zis că Nea Beni glumește cu asistentele, e plin de viață, se simte bine, pentru că el vrea să fie mereu plin de optimism', a spus Nicolae Datcu zilele trecute.

Familia acuzată de iresponsabilitate

Tristul anunț că Benone Sinulescu a fost găsit inconștient în locuința sa din Arad a fost făcut de fostul impresar a artistului. Imediat după ce a fost internat, Ionuț Pavel a acuzat familia că, de fapt, Benone Sinulescu se află într-un centru de îngrijiri paleative.

„Benone Sinulescu se află într-o stare foarte gravă, și se stingă fără un ajutor de specialitate într-o clinică de îngrijiri paleative din localitatea Vladimirescu, de lângă Arad.

Cum s-a ajuns la această situație? Starea artistului a început să degenereze în urmă cu un an și anumite semne spuneau că este nevoie urgentă de un consult al unui specialist și o îngrijire de specialitate. Rămas izolat pe perioada pandemie, Nea Beni nu a avut acces la specialistul care poate ar fi ajutat mult la reuperarea sa medicală.

Când în sfârșit, aflat într-o stare grava, a fost dus la unul dintre cei mai buni medici de specialitate din Timisoara, care a tras un semnal de alarma si a spus ca Benone Sinulescu trebuia operat urgent din cauza infundarii arterei carotide si care totodată a cerut schimbarea medicației pe care artistul o primea în acel moment.

După schimbarea medicației, starea lui Nea Beni părea că se poate îmbunătăți dar nu a fost decât o mică perioadă de tranziție. Deși tensiunea îi crescuse foarte mult (valori ale tensiunii si de 20 cu 10), persoanele din jurul său nu au crezut că se poate întâmpla ceva mai rău, dar s-au înșelat.

Nea Beni a fost găsit joi inconștient, căzut în casă. Cu toate acestea, Benone Sinulescu nu a ajuns la spitalul de urgență ci în clinica de îngrijiri paleative din apropierea Aradului, o clinică ce nu are condițiile necesare unei evaluări medicale adecvate pentru starea lui medicală din acest moment(RMN sau Electroencefalogramă) și unde se așteaptă „momentul de final' al artistului. O sursă din cadrul clinicii a spus că moartea lui Benone Sinulescu poate interveni oricând în următoarele zile', a povestit Ionuţ Pavel, pentru România TV.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete