Se întârzie canonizarea lui Arsenie Boca

arsenie-boca

Vestea tristă pentru cei care îl iubesc pe Părintele Arsenie Boca. Foarte mulţi credincioşi ortodocşi îl numesc Sfânt, deşi acesta încă nu a fost canonizat. Toţi cei care îşi doresc nespus ca acest lucru să se întâmple nu pot decât să se roage la Bunul Dumnezeu.

Motivul întârzierii


Motivul pentru care încă nu s-a făcut canonizarea Părintelui este acela că mai durează până se vor aduna suficiente dovezi grăitoare ale vieţii, scrierilor, activităţii duhovniceşti şi misionare ale Domniei Sale.

Citeşte şi Rugăciunea de dimineață a părintelui Arsenie Boca, cea mai scurtă cale către liniștea sufletului

Pe 31 octombrie la Sfânta Mănăstire Prislop s-au desfășurat lucrările Comisiei speciale teologice mitropolitane, împuternicită de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru a cerceta viața, opera și activitatea misionară și duhovnicească a Părintelui Arsenie Boca, în vederea întocmirii dosarului pentru propunerea de canonizare. Această întâlnire a avut loc sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Întocmirea dosarului pentru propunerea de canonizare a lui Arsenie Boca  

Conform libertatea.ro, ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a dezvăluit că deşi îşi doreşte să îşi pună şi el semnătura pe actul de canonizare, este nevoie să se strângă mai multe dovezi ale minunilor înfăptuite de  către acesta, şi nu numai. Luate în calcul, ca dovezi, vor fi atât documentele scrise cât şi mărturiile celor care au asistat la minunile Sale . După ce se vor studia toate amănuntele legate de viaţa, opera şi minunile lui Arsenie Boca, se va înainta acest dosar, Patriarhiei.

Citeşte şi Suferinţa şi rostul ei, în viziunea părintelui Arsenie Boca

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri