Veste proastă pentru femei: Vremea rece poate afecta zona intimă

Odată cu apropierea iernii, un expert avertizează că vremea rece ar putea face afecta zona intimă a femeilor.

Cu toții știm că atunci când apar diferențe mari de temperaturi pielea noastră are de suferit. Pielea uscată și buzele crăpate devin o problemă și ne determină să căutăm crema de mâini și balsamul de buze.

Dar ar putea să afecteze toate părțile corpului, inclusiv părțile intime? Mary Burke, fostă moașă a NHS și asistentă clinică principală la London Bridge Surgery Plastic & Aesthetic Clinic, a declarat pentru The Sun că femeile ar putea suferi de uscăciune vaginală în lunile de iarnă.

„Aerul uscat de toamnă și iarnă epuizează umezeala din corpul nostru, lăsându-ne pielea deshidratată și crăpată. De asemenea, și zona intimă poate intra într-un `mod de secetă`. Când petrecem mult timp în camere cu aer condiționat sau cu încălzirea pornită, trăim în aer care transportă foarte puțină umiditate. Și uscăciunea pe care o experimentăm se poate extinde adesea la fiecare centimetru al corpului nostru, inclusiv la cele mai intime regiuni', a declarat ea.

Vremea rece poate afecta zona intimă

Dar alți experți nu sunt de acord. Dr. Jen Gunter susține că schimbările meteorologice nu pot afecta părțile intime ale unei doamne. Ea a spus că uscăciunea vaginală nu are nimic de-a face cu temperatura de afară, ci mai degrabă este cauzată de niveluri scăzute de estrogen, unele medicamente și afte.

„Zona intimă funcționează destul de bine în toate anotimpurile. Vaginul menține o temperatură constantă, deoarece se află în interiorul corpului, iar temperatura corpului uman crește doar odată cu temperatura exterioară, atunci când cineva suferă de căldură', a spus dr. Gunter.

Pe de altă parte, uscăciunea vaginală este o afecțiune gravă care afectează femei de toate vârstele. Poate fi jenantă și poate face sexul insuportabil de dureros.

Simptomele includ:

  • disconfort, iritații sau senzație de arsură
  • disconfort în timpul sexului
  • renunțarea la sex
  • dificultăți în a te excita și a ajunge la orgasm
  • suprafața vaginului tău arată palid și subțire
  • îngustarea sau scurtarea vaginului
  • nevoia de a merge la baie mai mult decât de obicei
  • infecții repetate ale tractului urinar (ITU)

Deși este o problemă foarte frecventă, este cel mai probabil să afecteze femeile care trec sau au experimentat deja menopauza. Alți factori, inclusiv anumite medicamente, diabet, alăptare sau naștere pot crește, de asemenea, probabilitatea unei femei de a experimenta uscăciunea vaginală.

Și, în unele cazuri, nivelurile scăzute ale hormonului sexual feminin, estrogenul poate fi cauza.

Mary Burke recomandă câteva trucuri care pot ajuta în a preveni acest tip de afecțiune.

1. Un suc de mere pe zi

Uscăciunea vaginală poate fi rezultatul unui dezechilibru hormonal. Acesta se poate modifica
adăugând o mulțime de alimente care conțin fitoestrogeni în dietă. Fitoestrogenii sunt compuși pe bază de plante care imită acțiunea estrogenului sintetic. Iar alimentele bogate în fitoestrogen includ suc de mere, cireșe, semințe de in și alte semințe uleioase.

2. Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi au fost considerate de mult bune pentru consolidarea stării generale de sănătate, datorită numeroșilor nutrienți și nitraților alimentari pe care îi conțin. Sunt bune în prevenirea uscăciunii vaginale și creșterea circulației sângelui.
De asemenea, sunt bogate în vitamina E, calciu și magneziu, ceea ce ajută la sănătatea musculară, inclusiv a mușchilor intimi.

3. Eliminarea stresului

Când femeile se stresează, starea lor sporită poate provoca ceea ce este cunoscut sub numele de „mini-menopauză', chiar dacă o femeie nu se află în acel stadiu al vieții. Acest lucru este cauza de faptul că nivelul de estrogen se poate diminua, ceea ce la rândul său determină uscarea pielii.

O modalitate de a combate acest lucru ar putea fi creșterea aportului de vitamina C.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate