Veste bună pentru elevi. Modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2018 au fost publicate

Modelele de subiecte Evaluarea Națională și Bacalaureat 2018

Elevii din anii terminali au la dispoziție, începând de astăzi, modele de subiecte pentru examenele pe care urmează să le susțină în vara anului următor.

Pentru că în vară urmează să susțină Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat, elevii de clasa a VIII-a și cei de a XII-a trebuie să se pregătească din timp. Din acest motiv, reprezentanții Ministerului Educației au decis să publice o serie de modele de subiecte, care să îi ajute pe elevi să se pregătească mult mai bine pentru perioada examenelor și să obțină note mult mai mari.

“Modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională au fost construite în funcție de trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru Bacalaureat 2018 au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare a candidaților. De asemenea, vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competenţelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul 2017 nu au fost operate modificări în structura subiectelor.”, au transmis reprezentanții Ministerului, potrivit edu.ro.

Modelele de subiecte pot fi consultate pe site-ul Ministerului Educației, atât pentru Evaluarea Națională, cât și pentru Bacalaureat.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce se întâmplă cu auxiliarele școlare și când vor ajunge pe băncile elevilor?

O nouă instituție îi va proteja pe copii. Ce este Avocatului Copilului și cum va funcționa?

Ce notă a obţinut fostul inspector Violeta Varga la examenul de titularizare

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie