Vedete cu probleme grave de sănătate

Vedete cu probleme grave de sănătate

Boala nu ocolește pe nimeni, fie bogat sau sărac, vedete sau oameni obișnuiți. Nu degeaba se spune că sănătatea este cel mai de preț comoară pe care o poate deține un om într-o viață. Iată câteva vedete cu probleme grave de sănătate.

În 2012 modelul Bella Hadid a fost diagnosticată cu boala Lyme, o infecție bacteriană determinată de o căpușă. Pentru că mușcătura unei căpușe nu este dureroasă puțin oameni își aduc aminte momentul exact când au fost infectați. La 30 de zile de la infectare apare un eritem (o roșeață) migrator care își tot schimbă forma sau locul, însoțit de febră, dureri locale și stări de rău. Dacă eritemul este văzut la timp și diagnosticat corect, boala Lyme nu ajunge în stadiul 2 și 3. În acele stadii boala Lyme devine o problemă pentru calitatea vieții celui afectat: scesta resimte dureri musculare, apar probleme neurologice (encefalopatie subacuta, encefalomielite, neuropatii axonale).

Lady Gaga suferă de fibromialgie, o maladie cronică ce provoacă dureri multiple şi difuze, însoţite de tulburări ale stării de dispoziţie. Fibromialgia afectează între 2%-5% din populaţie, preponderent femei și se agravează din cauza stresului. Fibromialgia este o boală complexă cu simptome variate: durere, epuizare, hiperestezie, tulburări de memorie, tulburări digestive și tulburări de somn. Este o boală invizibilă care duce deseori la depresie, epuizare și abandonare. Nu există tratament care să vindece boala, scopul acestuia fiind reducerea simptomelor. Din păcate, fibromialgia este o afectiune  greu de depistat, pentru ca simptomele acestei boli imită alte afectiuni și nu există teste de certitudine care să o confirme.

Kanye West suferă de tulburare bipolară. În urmă cu câțiva ani Kanye a anunțat că suferă de bipolaritate. Vorbind despre condiția lui, rapper-ul a mărturisit: “devii super paranoic în legătură cu orice. Asta am experimentat eu. Alți oamenii au avut alte simptome. Simți că totul este o conspirație. Simți cum guvernul îți pune cipuri în cap. Simți că ești ascultat tot timpul”.Tulburarea bipolară este definită astăzi ca o afecțiune psihică cu episoade alternative depresive, maniacale sau hipomaniacale. Pentru a descrie tulburarea bipolară sunt folosite foarte stări precum: depresiv, trist, sentiment de vid interior, iritabil, euforic, indurerat, dezolat, melancolic, maniac, entuziasmat.

Selena Gomez frumoasa cântăreață cu chip angelic a fost diagnosticată cu lupus, o boală autoimună cu un tratament dificil. Această boală provoacă oscilații de greutate, atacă organele, articulațiile, pielea, rinichii, vasele de sânge, țesuturile. În 2017 Selena Gomez a trecut pe lângă moarte, literalmente. Rinichii Selenei au cedat și a fost nevoie de un transplant pentru o șansă în plus la viață. Lupusul este o boală autoimună, ce provoacă o dereglare a sistemului imunitar. Nu se cunoaște cauza care duce la apariția afecțiunii și nici nu poate fi vindecată, dar există terapii eficiente, care pot menține suferința sub control.

SIA suferă de o disfuncționalitate a glandei tiroide, numită hipertiroidie. Artista are frecvent probleme cardiace, dureri în piept și probleme grave cu metabolismul. Unul dintre cele mai greu de suportat simptome ale hipertiroidismului este oboseala excesivă, de multe ori poți resimți oboseală cumplită după ce ai traversat strada sau ai urcat câteva scări. Hipertiroidismul este o afecțiune care apare atunci când glanda tiroidă produce în exces hormoni tiroidieni. În această situație, glanda tiroidă este hiperactivă, iar metabolismul are de suferit.

Foto: Hepta

Citește:

Motivul halucinant care a împins-o pe Britney Spears să-și radă tot părul din cap, ținut secret timp de 12 ani

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete