Variola a suferit o mutație: un englez a fost infectat cu virusul care a trecut de la maimuță la om

Variola a suferit o mutație: Un englez infectat cu o boală care a trecut de la maimuță la om ridică un mare semnal de avertizare pentru întreaga umanitate. Se pare că boala este o formă de variolă a animalelor și a fost confirmată oficial de Marea Britanie.

Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA) a informat autoritățile că o persoană întoarsă recent din Nigeria prezintă simptomele unei boli eradicată demult din Marea Britanie. Pacientul a fost izolat și este tratat la o unitate de experţi în boli infecţioase respiratorii din Londra, potrivit Reuters.

Se pare că variola de la maimuțe a suferit o mutație: la aproape 40 de ani de când am învins variola, oamenii de știință se tem că o nouă ciumă mortală ar putea lovi în orice moment

Acum o sută de ani, o treime din populația globului – aproximativ 500 de milioane de oameni – s-a infectat cu „gripa spaniolă'. Până la 50 de milioane dintre ei au murit în pandemia din 1918.

De atunci, oamenii de știință au fost atenți la posibilitatea unui alt virus gripal super-virulent.

Astăzi, cu peste șapte miliarde de oameni pe planetă, cu numeroase mega-orașe dens populate și ușurința călătoriilor moderne, riscul deceselor cauzate de un astfel de virus ar putea fi inimaginabil mai mare. Acum, apariția unei boli numită variola maimuțelor în Marea Britanie a ridicat un alt scenariu în care următoarea pandemie ucigașă nu este deloc virusul gripal. În schimb, este un agent extrem de infecțios care a trecut de bariera speciei, răspândindu-se de la animalele sălbatice din Africa la oameni.

Variola a suferit o mutație: un englez a fost infectat cu virusul care a trecut de la maimuță la om

Variola maimuţei este o infecţie virală rară, care a fost eradicată în anul 1980. Această infecţie virală prezintă simptome mai uşoare faţă de variola umană, dar cele mai multe persoane infectate se recuperează în decurs de câteva săptămâni.

Variola este o infectie contagioasă determinată de un virus. Variola poate fi mortală de aceea este foarte importanta izolarea persoanelor afectate.

Semnele variolei sunt febra mare și apariția unei erupții cutanate. Simptomele apar la 12 zile după ce o persoană a luat contact cu virusul, nefiind vaccinată. Înainte de apariția vaccinului, variola a făcut ravagii în întreaga lume. Datorită folosirii pe scara largă a vaccinarii, ultimul caz natural de variolă a aparut în 1977, în 1980 Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat că boala a fost eradicată. Inițial, se credea că virusul nu are potențial de răspândire și că ar infecta oamenii la nivel local, dar în timp ce se răspândește și evoluează, se amestecă cu materialul genetic de la alți viruși umani și chiar cu ADN-ul uman, și astfel devine din ce în ce mai contagios până când ar putea fi transmis doar printr-o tuse sau un strănut.

Foto: 123rf

Sursa: Daily Mail

Citeste și:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului