Varianta Omicron, simptome diferite: ai gust și miros, în schimb…

Varianta Omicron a Covidului NU provoacă pierderea gustului sau a mirosului, dar are simptome „neobișnuite' și „lejere', dezvăluie un medic sud-african

Un medic care a tratat pacienți infectați cu varianta Omicron spune că aceasta provoacă simptome „neobișnuite' – inclusiv oboseală intensă și ritm cardiac ridicat.

Doctorița Angelique Coetzee, care conduce o clinică privată în Pretoria, a spus că varianta Omicron nu provoacă pierderea gustului sau a mirosului precum versiunile anterioare ale Covid.

„Simptomele pacienților pe care i-am tratat erau mult diferite și mai ușoare față de cele pe care le tratasem înainte', a spus doctorița. „Am avut un caz foarte interesant, un copil de aproximativ șase ani, cu o temperatură și un puls cardiac foarte mare și m-am întrebat dacă ar trebui să mă îngrijorez. Dar când am urmărit acest ritm cardiac neobișnuit două zile mai târziu, era mult mai bun. Ceea ce trebuie să ne îngrijoreze sunt oamenii mai în vârstă, nevaccinați. Dacă nu sunt vaccinați, vom vedea mulți oameni cu o formă severă a bolii.'

Tulpina Omicron, sau B.1.1.529, este mai periculoasă deoarece este mai transmisibilă și ar putea fi capabilă să evite eficiența vaccinurilor.

Tulpina are 50 de mutații genetice, dintre care majoritatea au fost identificate în variantele anterioare, împreună cu trei modificări noi-nouțe.

Profesorul Lawrence Young, de la Warwick Medical School, a declarat: „Această nouă variantă este foarte îngrijorătoare. Este versiunea cea mai puternică pe care am văzut-o până în prezent. Această variantă aduce unele schimbări pe care le-am văzut anterior în alte variante, dar niciodată împreună într-un singur virus. Are noi mutații pe care nu le-am văzut până acum. Unele dintre mutațiile sunt asociate cu transmisibilitate sporită și cu rezistența parțială la imunitate.

SEMNAL DE ALARMĂ TRAS DE OAMENII DE ȘTIINȚĂ PENTRU ÎNTREAGA PLANETĂ

Avem nevoie de studii de laborator pentru a determina dacă anticorpii induși de vaccinurile actuale sunt capabili să blocheze infecția cu această NOUĂ variantă.'

Astăzi, un alt caz cu Omicron a fost identificat în Marea Britanie – ridicând numărul total la trei.

Persoana a fost testată pozitiv după ce a călătorit în Marea Britanie din sudul Africii de unde provine varianta Omicron.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate