Valeriu Gheorghiță:”Sute de români mor de Covid pentru că au fost expuși acestor teorii…”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare spune că situația în momentul de față se aseamănă cu o scenă de război. Și fiind în război sunt mulți ezitanți cărora le e frică să folosească arma, care este vaccinul.

“Suntem ca înt-un război. Chiar dacă noi nu vedem cu ochiul liber acest inamic, vedem cât de mult rău poate să facă și acest inamic este virusul. Dar noi avem o armă la îndemână care se numește vaccin. Unii știu să folosească deja această armă, știu cum să se apere și s-au vaccinat. Sunt încă multe persoane care sunt ezitante, cărora le e frică să folosească această armă și înțelegem acest lucru. Din acest motiv suntem aici, să le arătăm oamenilor cum să folosească această armă în final, cum și de ce trebuie să se vaccineze,” a spus Valeriu Gheorghiță în cadrul unui eveniment.

Gheorghiță spune că dacă nu folosim vaccinul, virusul va avea drum liber să infecteze în continuare mii și mii de români, cu riscuri imense pentru sănătate. …” să genereze cazuri grave care au nevoie de spitalizare, de internare în secția de Terapie Intensivă. În momentul de față capacitatea secțiilor de terapie intensivă este la maxim și în fiecare zi sute de români mor din cauza Covid-19 pentru că au fost expuși acestor teorii ale dezinformării și pentru că nu am reușit să-i convingem la timp de beneficiile și importanța vaccinării.”

Până în prezent 7.397.941 de români au fost vaccinați cu prima doză, 6.681.072 cu schema completă, iar 1.106.455 au primit și a treia doză.

Între timp Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Germania, SUA și Norvegia se numără printre țările care au intrat în zona roșie. Noua listă intră în vigoare pe 14 noiembrie.

România rămâne în zona roșie cu 7,2 cazuri la mia de locuitori. 

În zona roșie au intrat: Germania, Elveția, Polonia, Norvegia, Statele Unite ale Americii, Liechtenstein, Andorra, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Azerbaidjan și Botswana.

Vezi noua listă AICI.

Foto: 123rf

Citeste și:

Anexita nu este cistită

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului