Vaccinul AstraZeneca nu se va mai administra în Danemarca

Autoritatea sanitară de la Copenhaga a anunțat recent că a suspendat administrarea împotriva noului coronavirus cu vaccinul AstraZeneca. Hotărârea a fost luată ca precauție pentru a evita formarea de cheaguri de sânge, la persoanele care au primit vaccinul.

„După raportarea unor cazuri grave de formare de cheaguri de sânge la persoane care au fost vaccinate cu vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca', a comunicat Agenţia Naţională de Sănătate.

Cu toate acestea, potrivit Agerpres, specialiștii au subliniat că „la ora actuală, nu putem trage concluzia existenţei unei legături între vaccin şi cheagurile de sânge'.

Luni, Austria a anunţat că nu au mai administrat vaccinul produs de laboratorul anglo-suedez, din cauza decesului unei infirmiere de 49 de ani ca urmarea a unor „grave tulburări de coagulare' la doar câteva zile după primirea vaccinului.

De asemenea, alte patru țări Estonia, Letonia, Lituania şi Luxemburg au suspendat vaccinarea cu dozele din acel lot.

Suspendarea vaccinărilor cu AstraZeneca este pe o perioadă de 14 zile în Danemarca. Agenția Europeană a Medicamentelor a efectuat o anchetă preliminară și au constatat că nu există legături între vaccin și decesul infirmierei din Austria. Potrivit Agenției, înspațiul european au fost semnalate 22 de cazuri de tromboze până la 9 martie.

„Este important de subliniat că nu am renunţat la vaccinul de la AstraZeneca, dar că facem o pauză în utilizarea sa', a precizat directorul agenţiei daneze, Soren Brostrom.

Cu toate acestea, oficialii danezi au afirmat că o persoană a decedat în urma administrării acestui vaccin. Astfel, calendarul imunizării din Danemarca a fost decalat până la mijlocul lunii august față de primele zile ale lunii iulie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri