Vaccinarea în timpul sarcinii poate ajuta la transmiterea anticorpilor nou-născuților

Vaccinarea anti-Covid-19 a devenit disponibilă în decembrie 2020, însă atunci medicii nu aveau suficiente date pentru a încuraja imunizarea femeilor însărcinate. În prezent, specialiștii susțin că acestea trebuie să se imunizeze împotriva COVID-19 pentru a se proteja nu numai pe ele, ci și pe nou-născuții lor.

Una dintre cercetările Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor investiga impactul COVID-19 în timpul sarcinii. Aceasta a arătat că gravidele prezintă un risc mai mare de a dezvolta boli severe și complicații de la COVID-19, comparativ cu persoanele care nu sunt gravide.

Persoanele însărcinate care nu sunt vaccinate sunt, de asemenea, mai susceptibile de a avea o naștere prematură, comparativ cu persoanele însărcinate care au fost vaccinate. Un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea din New York (NYU) a descoperit un alt beneficiu al vaccinării: nou-născuții ale căror mame au primit vaccinul Pfizer sau Moderna aveau niveluri ridicate de anticorpi.

Constatările vin chiar în momentul în care Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au votat ca persoanele însărcinate să fie eligibile pentru a primi vaccinul anti-COVID-19.

Numărul gravidelor cu COVID-19 poate crește în următoarea perioadă, din cauza ratelor scăzute de vaccinare în rândul gravidelor și a răspândirii crescute a variantei Delta foarte contagioase.

Cea mai bună veste este că atunci când o femeie însărcinată se vaccinează, nou-născutul are anticorpi de protecție împotriva COVID. „Vaccinul anti-COVID-19 este un câștig și pentru mamă și bebeluș' , a declarat pentru Healthline dr. Sheryl Ross, OB-GYN la Providence Saint Johns Health Center din Santa Monica, California.

Noul raport al NYU a măsurat nivelul de anticorpi la 36 de nou-născuți ale căror mame au primit unul dintre vaccinurile ARN mesager (ARNm). Cercetătorii au descoperit că toți nou-născuții au un nivel ridicat de anticorpi.

„Imunitatea va fi transmisă fătului prin cordonul ombilical', a spus dr. Daniel Roshan.

Vaccinarea în timpul sarcinii. Beneficii

Femeile gravide se confruntă cu un risc crescut de complicații de la COVID-19, comparativ cu populația generală.

Deoarece sarcina scade starea imunitară, se recomandă administrarea vaccinului în orice trimestru, a spus Roshan.

Studiile au descoperit că femeile însărcinate cu o infecție cu SARS-CoV-2 prezintă un risc mai mare de spitalizare, intubație, preeclampsie, naștere prematură și deces matern.

În ultimele săptămâni, pe măsură ce a circulat varianta Delta foarte contagioasă, mai multe persoane însărcinate au dezvoltat COVID-19, potrivit CDCSursă de încredere.

Ratele de vaccinare în rândul gravidelor rămân relativ scăzute.

Având în vedere riscul crescut al bolilor și complicațiilor gravidelor, CDC le îndeamnă să se vaccineze.

Dovezile sugerează că atât vaccinurile Pfizer, cât și cele Moderna sunt la fel de sigure și eficiente la persoanele însărcinate ca și la persoanele care nu sunt gravide.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate