Vacanța de iarnă la Dubai. Ce program pregătește pentru vizitatori de Sărbătoarea Națională orașul recordurilor și al confluențelor culturale

Vacanța de iarnă la Dubai

Vacanța de iarnă la Dubai

Vacanța de iarnă la Dubai poate să înceapă chiar cu Sărbătoarea Națională. Pe 2 Decembrie, se împlinesc 46 de ani de la unirea celor șapte emirate sub titulatura Emiratele Arabe Unite. Prilej de a conecta cultura tradițională cu civilizația occidentală adoptată în cel mai modern oraș al Orientului Mijlociu.

Este util de știut că moneda națională, dirhamul, este aproximativ la paritate cu leul. Echivalarea prețurilor este cum nu se poate mai simplă.

Vacanța de iarnă la Dubai

Global Village

Sărbătoarea Națională în concerte

1 decembrie, între orele 18:00 și 22:15 și 2 Decembrie, între orele 19:30 și 23:00 în parcul Burj – Concert de muzică tradițională din emirate. Concertul are loc în spațiu deschis, iar accesul publicului este liber.

2 Decembrie, între orele 21:00 si 23:00 la Global Village – Concert de muzică tradițională din emirate. Acest concert este inclus in pretul biletului de intrare, aproximativ 17 lei.

Focuri de artificii

În Dubai nu se poate vorbi despre un anotimp rece. Poate despre un anotimp respirabil. Patru luni pe an, temperaturile maxime nu depășesc decât foarte rar 30°C. Decembrie este una dintre aceste luni. Și cum minimele nocturne nu coboară sub 16°C, practic, la Dubai se poate merge la plajă tot anul.

Pe 1 și 2 Decembrie, vor fi spectaculoase focuri de artificii deasupra plajelelor, dar și în zona istorică a orașului, Al Seef: The Beach – JBR, ora 20:00; Al Seef, ora 20.30; plaja La Mer, ora 21.00.

Vacanța de iarnă la Dubai

Fântânile dansatoare

Vacanța de iarnă la Dubai: vechi și nou

În zona Al Seef, între 1 și 3 decembrie, vizitatorii se vor întarce în timp, în atmosfera tradițională a unui souq (bazar) vechi.

Toată lumea este invitată pe City Walk pentru a se bucura de evenimentul City Overdrive, unde localnicii își vor expune mașinile și motocicletele tunate.

Pe 2 Decembrie, la orele 18:00, 19:00 și 20:00, Burj Khalifa își va uimi vizitatorii cu un spectacol special de lumini, în sincron cu faimoasele fântâni.

Până pe 2 Decembrie, spectacolul „La Perle by Dragone' are reducere de 47% pentru toate biletele de intrare.

Dubai Shopping Festival
26 Decembrie 2018 – 2 Februarie 2019

Mallurile și destinațiile de cumpărături din Dubai ating noi recorduri de public vizitator în timpul acestui eveniment anual. Comercianții se întrec în oferte imbatabile pentru toate categoriile de produse, de la modă și bijuterii până la electronică și accesorii.

Fiind cel mai mare festival de cumpărături din lume, această sărbătoare nu se limitează la căutarea de chilipiruri și a „cumpără până când pici”. Există și o gamă imensă de divertisment, inclusiv focuri de artificii, spectacole de modă și concerte live.

Vacanța de iarnă la Dubai

Dubai Mall

Dubai Food Festival
21 Februarie – 9 Martie 2019

Este singurul festival urban gastronomic în adevăratul sens al cuvântului din Orientul Mijlociu. Deja la a treia ediție, festivalul înscrie Dubaiului ca destinație gastronomică. Festivalul oferă un calendar de evenimente și promoții, subliniind scena unică a ofertei gastronomice din Dubai și experiențele culinare de clasă mondială.

Cu peste 200 de naționalități care trăiesc în Dubai, Festivalul dezvăluie diversitatea și creativitatea ofertelor culinare ale orașului – de la concepte gourmet și avant-garde, la restaurante locale și piețe ascunse.

Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber