Uscătorul de mâini, un real pericol pentru sănătate. Ce au descoperit specialiștii?

Uscătorul de mâini pericol pentru sănătate

Uscătorul de mâini este montat în mai toate băile din locurile publice și chiar dacă se crede că acesta este mult mai igienic decât șervețelele de hârtie, un studiu realizat recent de specialiști a demonstrat exact contrariul.

Pentru că mâinile intră în contact cu o mulțime de suprafețe murdare și pline de microbi, o curățare atentă a acestora ne poate feri de afecțiuni grave și care ne pot pune sănătatea în pericol. Cu toate acestea, anumite obiceiuri pe care le considerăm arme în lupta împotriva bacteriilor se dovedesc un pericol pentru sănătate.

Uscătorul de mâini, un real pericol pentru sănătate

După ce au efectuat mai multe studii, specialiștii au concluzionat că uscătoarele de mâini sunt un adevărat pericol pentru sănătate. Uscătoarele cu jet de aer favorizează răspândirea bacteriilor, motiv pentru care microbiologii atrag atenția asupra acestora. Mai puțin periculoase sunt cele cu aer cald și asta pentru că funcționează prin evaporare, potrivit health.clevelandclinic.org.

În ciuda miturilor legate de folosirea șervețelelor de hârtie, cercetările au arătat că acestea sunt mai puțin periculoase, comparativ cu uscătoarele de mâini.

O curățare corectă a mâinilor presupune spălarea acestora cu apă și săpun și uscarea cu un prosop curat. Nici soluțiile antibacteriene nu sunt privite cu ochi buni de către specialiști. Aceștia atrag atenția că folosirea lor nu distruge toți germenii și astfel apare riscul de îmbolnăvire. În situațiile de criză, atunci când spălatul pe mâini cu apă și săpun nu este posibil, această soluție poate reprezenta o modalitate de curățare a mâinilor, dar doar dacă lichidul antibacterian are cel puțin 60% alcool.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Trucuri simple pentru pantofii cu toc incomozi! Îi vei purta mai ușor și nu vei mai avea bătături

Dacă vrei să fii sănătos, NU consuma niciodată aceste alimente seara înainte de culcare

Cea mai simplă dietă. Te ajută să slăbești rapid, fără să te înfometezi sau să îți numeri caloriile la fiecare masă

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate