Una dintre cele mai controversate mașini electrice – Este Dacia Spring suficient de bună pentru tine?

În România, părerile sunt împărțite atunci când vine vorba despre Dacia. Foarte multă lume nu are încredere în această marcă. Din păcate, genul acesta de neîncredere este mai mult stereotipic și nu ține foarte mult cont de adevăratele specificații ale mașinilor sau de tipul de nevoi pe care le are deținătorul unei mașini. Depinde de fiecare în parte ce tip de mașină se potrivește mai bine necesităților proprii.

         Dacă Dacia Logan este una dintre cele mai fiabile mașini în momentul de față, cum stă treaba cu ruda sa, Dacia Spring? Este vorba despre o mașină electrică destul de greșit înțeleasă, mai ales pentru că multe persoane caută calitate foarte bună la costuri foarte mici. Există totuși lucruri la care să fii atent dacă vrei să faci o alegere cu adevărat bună pentru tine.

Iată ce trebuie să știi dacă te gândești să achiziționezi o Dacia Spring

Este mașină chinezească?

         Unii oameni se plâng de faptul că Dacia Spring ar fi mașină chinezească. Surpriză! Nu este! Cel puțin nu în sensul peiorativ la care se referă toată lumea. Aici conceptul contează, nu locul în care este fabricată mașina. Renault are colaborări în țări în care execuția automobilelor este mai scăzută la preț, ceea ce este normal.

 Ceea ce se fabrică pentru țările vestice va fi totuși mult mai calitativ, iar acesta nu ar trebui să reprezinte oricum un motiv pentru a respinge mașina. Acolo unde va fi vorba de bani pentru producție în serie, producătorul va alege mereu varianta cea mai accesibilă din punct de vedere al costului. În România oricum nu există nici măcar tehnologia necesară producerii.

Ce consumi?

         Când vine vorba de consumabile, Dacia Spring este la fel de buna ca orice altă mașină electrică. Partea bună este că poți investi banii economisiți în niște anvelope de vară bune, cum sunt cele de la anvelope-oferte.ro și poate niște plăcuțe de frână. Revizia pentru această mașină nu va consta în înlocuiri sau chimburi, în general. Va fi vorba mai degrabă de anumite verificări. 

Un pont bun este ca în cazul plăcuțelor de frână și al discurilor să mergi într-un service unde ți se va comunica și procentul de uzură al acestora. De multe ori, ele sunt schimbate cand au un grad de uzură de doar 50%. Asta doar dacă vrei să economisești ceva mai mult.

Ce tip de confort ai?

         Deși este foarte sprintenă și ușor de condus, Dacia Spring are un mic neajuns. În primul rând, este vorba despre lipsa încălzirii în oglinzi și dezaburirea dificilă. Iarna poate fi mai dificilă deplasarea din acest punct de vedere. Dacă te gândești mai bine, nu este chiar așa de rău. O mașină electrică de tipul acesteia nu este făcută pentru mari aventuri prin Carpați, dar te ajută cu deplasarea în oraș. 

Nu este foarte spațioasă, cel puțin nu pentru pasagerii din spate, dar portbagajul este destul de încăpător. Când vine vorba despre confortul buzunarului, costurile sunt oricum dramatic scăzute. La achiziționare, te ajută statul, iar la plin, te ajută chiar și minimul pe economie, având în vedere că mai mult de 100 de lei la mia de km nu ar trebui să investești.

         În concluzie, Dacia Spring este pentru tine dacă ești în căutare de un autoturism cochet pentru drumurile tale zilnice și dacă nu vrei să te expui costurilor regulate ale unui autoturism. Pe lângă faptul că nu ai mult de cheltuit cu ea și este ușor de întreținut, îți vei face cu siguranță treaba cu ea.

Sursa foto: pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial