Un tânăr din Fălticeni a cumpărat ricină pentru a-și ucide o rudă. Ricina este o armă chimică

Un tânăr în vârstă de 22 de ani din Fălticeni este condamnat pentru tentativă de dobândire de arme chimice. Ricina este o substanță extrem de periculoasă, considerată arma preferată a teroriștilor.

„În luna noiembrie 2020, în urma unui schimb operativ de informaţii cu Departamentul pentru Siguranţă Naţională a Statelor Unite ale Americii din cadrul Ambasadei SUA din Austria, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de tentativă de dobândire, direct sau indirect, de arme chimice', a transmis Poliția Română.

În data de 29 ianuarie 2021 s-a emis mandat de arestare preventivă pe numele tânărului Iustin Acîrnăresei, în vârstă de 22 de ani. În aceeași zi, tânărul (student la Drept) a fost reținut în arestul Poliției Capitalei. Acesta a intrat în vizorul anchetatorilor după ce a comandat online o canitate de ricină de la un furnizor din Statele Unite ale Americii.

Iustin Acîrnăresei a comandat 28 de grame de ricină, substanță calificată drept „armă chimică', și a pus pe altcineva să ridice coletul. 'Unchiul' pe care Acrînăresei ar fi vrut să-l omoare, nu a fost niciodată indetificat.

Ricina este una dintre cele mai mortale substanțe vegetale cunoscute până în prezent.

Doza toxică mortală la un adult este 0,25 mg de ricină, care corespunde cu 2 – 4 semințe de ricin și este de două oi mai toxică decât veninul de cobră. Pentru a face rost de această substanță tânărul din Fălticeni a apelat la Dark Web adică la partea „ascunsă și periculoasă' a internetului. Acolo a fost interceptat de poliția română. Dark Web este o rețea folosită, în general, de grupări criminale din toată lumea, pentru diferite activități ilegale, de la asasinate comandate și pornografie infantilă, până la trafic de droguri și de arme.

Sursa: ziardesuceava.ro

O bulgăroaică și-a făcut 30 de injecții cu acid hialuronic în buze: rămâi șocat dacă o vezi!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri