Un nou vaccin anti-Covid-19 autorizat și folosit în Uniunea Europeană

Joi, 11 martie, a fost autorizat vaccinul laboratorului american Johnson & Johnson împotriva Covid-19 de către Agenţia Europeană a Medicamentului.

Acesta este cel de-al patrulea vaccin ce urmează a fi folosit în statele membre ale Uniunii Europene, pe lângă Moderna, AstraZeneca și cel de la Pfizer. Dacă la celelalte trei este necesară și a două doză (rapel), vestea bună venită de la americani este că vaccinul Johnson & Johnson se administrează într-o singură doză.

În urma studiilor s-a constatat că acesta are o eficacitate de 66% în prevenirea formelor moderate sau severe, însă oferă o protecție de 85% în prevenirea spitalizărilor și a deceselor asociate cu infecția.

Dezvoltatorul acestui vaccin este compania belgiană Janssen, deținută de gigantul farma Johnson & Johnson. Potrivit stirileprotv.ro, tehnologia folosită de aceștia este cea clasică, „vector viral', cu alte cuvinte se folosesc fragmente dintr-un virus inactiv pentru a transmite instrucțiunile adevăratului virus periculos, SARS-CoV-2.

Prima ţară din lume care a autorizat vaccinul Johnson & Johnson a fost Bahrain. Mai mult de atât, în Africa de Sud personalul medical a fost vaccinat cu Johnson & Johnson, iar motivul pentru care au trecut la aceasta variantă și au renunțat la AstraZeneca este a vaccin incapacitatea de a preveni îmbolnăvirea cu Covid cauzată de tulpina mult mai contagioasă.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri