Oamenii de știință au creat un nou medicament pentru slăbit care imită efectele exercițiilor fizice pentru a arde grăsimile.
Medicamentul, numit SLU-PP-332, a ajutat șoarecii să piardă aproximativ 12% din greutatea corporală într-o lună, au descoperit cercetătorii americani.
Acesta convinge mușchii corpului că fac mai multă mișcare decât fac în realitate.
Potrivit The Sun, profesorul Thomas Burris, de la Universitatea din Florida, a declarat: „Acest compus îi spune practic mușchiului scheletic să facă aceleași modificări pe care le vedeți în timpul antrenamentului de anduranță.
„Când tratați șoarecii cu acest medicament, puteți observa că metabolismul întregului lor organism se transformă în utilizarea acizilor grași, care este foarte asemănător cu ceea ce folosesc oamenii atunci când postesc sau fac exerciții fizice.
„Iar animalele încep să piardă în greutate”.
SLU-PP-332 funcționează diferit față de alte medicamente, cum ar fi semaglutida – cunoscută și sub numele de Wegovy și Ozempic și tirzepatida, deoarece păcălește organismul să creadă că face mai multă mișcare.
În timp ce acele injecții te fac să te simți mai sătul pentru mai mult timp, SLU-PP-332 funcționează prin afectarea directă a metabolismului.
Un studiu, publicat în Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics, a analizat efectul medicamentului asupra șoarecilor obezi, mai scrie sursa citată anterior.
Unui grup i s-a administrat medicamentul de două ori pe zi timp de o lună, în timp ce celălalt a primit un placebo.
Ambele grupuri au continuat să mănânce aceeași cantitate de alimente și nu au mai făcut exerciții fizice.
Șoarecii care au luat medicamentul au folosit “mai multă energie doar pentru a trăi”, ceea ce a dus la pierderea în greutate, a declarat profesorul Burris.
De asemenea, aceștia au reușit să alerge cu aproximativ 45% mai mult decât înainte.
Cercetătorii au declarat că cea mai mare speranță pentru acest medicament este că le-ar permite pacienților să mențină masa musculară în timp ce pierd în greutate, spre deosebire de Wegovy și tirzepatidă.
Profesorul Burris a declarat: “Acest lucru ar putea fi capabil să mențină oamenii mai sănătoși pe măsură ce îmbătrânesc”.
Cercetătorii speră să îmbunătățească medicamentul astfel încât să poată fi administrat sub formă de pastilă înainte de a trece la teste pe oameni.
Septembrie este o lună ca o bornă de hotar, este luna ce deschide ușa toamnei, cu vreme schimbătoare, capricioasă dar, probabil, așteptate de mulți, stropi binecuvântați de ploaie. Începem toamna în forță, dărâmăm mituri și învățăm de la specialiști să ne ferim de capcane și pericole care ne pot pune sănătatea sub imperiul riscului.
E important pentru sănătatea ta să știi ce este colesterolul, când devine periculos și cum îl poți menține între valori normale. Este prietenul și, în același timp, dușmanul nostru. Prieten, pentru că este indispensabil bunei funcționări a organismului; dușman, pentru ca se depune pe arterele noastre, ajungând să le obtureze.
Ce efecte are Sindromul Instagram? „Imaginea perfectă, dar falsă, lipsită de o poveste, nu poate construi o familie, pentru că nu poate stârni în bărbat decât dorințe sexuale ce se consumă mult prea repede' – Psiholog Constantin Cornea
Fenomenul de ghosting afectează din ce în ce mai mulți oameni, și, cel mai adesea, își are rădăcinile în insecuritățile și problemele celui care fuge, nu în comportamentul celui părăsit.
Interviu în exclusivitate:
Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, specialist în obstetrică-ginecologie: “Excesul operațiilor cezariene fără o indicație medicală a început să își arate efectele nocive”
https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/