Un medic i-a trimis soției un email cu ultimele lui dorințe…. Este copleșitor

Îi aplaudăm și le transmitem mulțumiri medicilor din prima linie. Îi respectăm și încurajăm. Dar niciunul dintre noi nu știe dramele pe care ei le trăiesc în spitale. Ca medici dar și ca oameni, pur și simplu. Un medic i-a trimis soției un email cu ultimele lui dorințe după ce a pierdut doi colegi.

Matt Morgan are 40 de ani și este medic de terapie intensivă la Spitalul Universitar din Cardiff, Țara Galilor. De când lucrurile au luat-o razna și spitalul este plin de pacienți cu COVID-19, medicul lucrează în ture de câte 13 ore și nu merge acasă. Deși personalul spitalului nu duce lipsă de echipamente de protecție, doi dintre colegii lui Matt – un specialist în chirurgie cardiovasculară și o asistentă – au pierdut bătălia cu boala. Martor al acestor triste evenimente, medicul a spus că pierderea unor persoane pe care le cunoști te face să realizezi și mai bine cât de vulnerabili suntem toți când vine vorba despre acest virus. Marcat de pierderea colegilor săi, Matt i-a trimis soției sale, Allison, un email în care i-a dat informații despre conturile și cardurile bancare, inclusiv parolele, și i-a spus care îi sunt ultimele dorințe dacă va fi să se întâmple ceva și cu el. Medicul i-a mai spus soției că este iubirea vieții lui și ce speranțe are pentru cele două fiice ale lor. Dar i-a scris și că, dacă va fi să moară, corpul său să fie transformat în schelet pentru studiul medical. El și-a încheiat emailul spunându-i cât de mult își iubește meseria, în ciuda faptului că „este grea și periculoasă'.

Cel mai probabil că Matt este foarte deprimat, având în vedere ceea ce trăiește alături de pacienții săi. El a povestit că cel mai greu lucru pe care este nevoit să îl facă la spital este să-și asume rolul familiilor muribunzilor, în ultimele lor momente. De asemenea, a mai povestit cum, în una dintre turele de noapte, pentru un pacient de vârstă mijlocie, tratat pentru COVID-19, era evident că lupta este pierdută. După ce familia acestuia a fost anunțată telefonic de ceea ce urmează să se întâmple, Matt și colegii lui l-au ținut de mână pe muribund. Iar la rugămintea familiei acestuia, i-au cântat melodia lui preferată, cu ajutorului unui iPad.

Medicul de terapie intensivă a mai povestit că în spitalul în care lucrează există o zonă dedicată personalului, cu canapele albastre, unde angajații pot merge să discute probleme profesionale, să râdă sau să plângă. Și că aceste canapele sunt folosite în prezent mai mult ca niciodată…

Foto: Facebook/ Dr. Matt Morgan

Citeste și:

Doi navigatori de pe o ambarcațiune habar nu aveau că în lume este pandemie

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate