Un jurnalist din Ucraina a fost ucis în urma atacului asupra unei clădiri rezidențiale din Kiev

Numele său era Vira Hyrych și locuia în blocul care a fost bombardat joi seara la Kiev, în timpul vizitei în Ucraina a secretarului Națiunilor Unite, António Guteres. Hyrych, născut în 1967, a lucrat ca producător la Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL), un punct de vânzare finanțat de SUA cu sediul în Praga.

Trupul lui Hyrych a fost găsit vineri dimineață în dărâmături, după ce atacul de joi a distrus cele două etaje inferioare ale clădirii rezidențiale. „Se ducea la culcare când o rachetă balistică rusă i-a lovit apartamentul din centrul Kievului. Barbaritatea Rusiei este de neînțeles', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Oleg Nikolenko. „Facem apel la mass-media și organizațiile să condamne uciderea lui Vira și a tuturor celorlalți ucraineni nevinovați'.

RFE/RL, finanțat de SUA, acoperă fosta Uniune Sovietică încă din timpul Războiului Rece și este una dintre principalele surse de știri în limba rusă și în afara controlului Kremlinului, după ce Moscova a închis toate mass-media independente din Rusia după început. a tentativei de invadare a Ucrainei.

„Redacția Radio Liberty își exprimă condoleanțele familiei Virei Hyrych. Ne vom aminti de el ca de o persoană strălucitoare și amabilă, un adevărat profesionist', a spus postul într-un comunicat, scrie El Pais.

Marea Britanie va trimite experți în crime de război în Ucraina

Marea Britanie a anunțat vineri că va trimite experți pentru a ajuta Ucraina să adune dovezi și să judece crimele de război. O echipă urmează să sosească în Polonia la începutul lunii mai. „Rusia a comis atrocități josnice în Ucraina, inclusiv împotriva femeilor. Experiența britanică va ajuta la descoperirea adevărului și va trage la răspundere regimul Putin pentru acțiunile sale', a declarat ministrul britanic de externe Liz Truss, mai scrie sursa citată.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri