Un fals medic ginecolog, “consulta” femeile prin camera de la telefon, apoi le șantaja

Escrocii nu ar trebui subapreciați. Din simplul motiv că nu sunt proști, de vreme ce le vin atâtea idei. Faptul că reușesc să păcălească destui oameni până să poată fi opriți, este cea mai bună dovadă. Cel mai recent exemplu: un fals medic ginecolog, “consulta” femeile prin camera de la telefon, apoi le șantaja:

Că restricțiile de circulație din motive de limitare a îmbolnăvirilor ne-au adus la exasperare, nu este o noutate și nici un fapt ieșit din comun. Este o stare generală pe care toți o avem de îndurat. În condițiile în care spitalele și-au restrâns activitatea lăsând loc doar pentru reale urgențe, escrocii despre care aminteam au găsit în această situație o oportunitate. Cel mai recent exemplu vine din Rusia, unde, unei femei i-a fost refuzată o consultație ginecologică într-un spital, motivul fiind că nu reprezintă o urgență. Victima, pe nume Maria, în vârstă de 30 de ani, aflată la o distanță semnificativă de Moscova, solicitase programarea pe un forum online. La scurt timp după ce a fost refuzată, ea a fost abordată, pe același forum, de un anume Arnold Karapetyan, pretins medic ginecolog. Acesta i-a făcut oferta unei consultații web, asigurând-o că are o experiență de 30 de ani în această meserie și practică prețuri absolut decente. După discuția avută, „medicul' a anunțat-o că suspectează un herpes genital, dar a recomandat că ar fi necesar un control ginecologic „pentru a exclude un diagnostic mai grav'. Bărbatul a informat-o că o astfel de consultație se poate realiza cu ajutorul camerei de la smartphone-ul său, care este performantă. Înainte de a accepta, Maria a verificat dacă numele și site-ul respectivului medic exista. Și exista. Ulterior s-a dovedit că, de fapt, individul își însușise imaginea unui medic real, dar sub un nume fals.

Convinsă că are de-a face cu un profesionist, Maria a acceptat. Mai ales că escrocul îi garantase că dacă nu va fi mulțumită îi va returna banii. Consultația intimă a durat 40 de minute, „medicul' cerându-i femeii să asigure o iluminare puternică pentru o bună calitate a imaginii și spunându-i în ce poziție să stea.

Imediat după ce „consultația' s-a sfârșit, femeia a primit de la escroc un mesaj: „Ședința a fost înregistrată. Dacă nu vrei ca acest videoclip să fie trimis tuturor prietenilor tăi, transferă-mi 200.000 de ruble până la prânz. Timpul se scurge.' Maria nu a plătit, ci a mers la un avocat. Poliția se ocupă acum de acest caz, existând suspiciuni că „ginecologul' a făcut mai multe victime.

Foto: 123rf

Citeste și:

O tânără a căzut în prăpastie în timp ce-și făcea un selfie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Povesti adevarate