Un cunoscut actor face dezvăluiri halucinante: „Cancerul meu la cap și gât a fost cauzat de sexul oral”

Un actor a vorbit despre cum a fost diagnosticat cu cancer la cap și gât cauzat de sexul oral. Steve Bergman, pe atunci în vârstă de 55 de ani, a fost șocat când a primit vestea care i-a schimbat viața.

„Eram super în formă, sunt sportiv, aveam o dietă sănătoasă și nu eram deloc un băutor înrăit”, a spus londonezul, scrie The Sun.

După șocul inițial al diagnosticului său din 2015, Steve a descoperit că boala era probabil cauzată de virusul papiloma uman (HPV), care se transmite prin sex oral. HPV este un virus foarte frecvent, infectând 80-90% dintre oameni la un moment dat în viață.

Nu tinde să provoace niciun simptom, ceea ce înseamnă că majoritatea oamenilor nu știu că o au.

Există peste 200 de tulpini diferite, dintre care doar unele pot provoca cancer, care poate afecta colul uterin, gâtul, anusul, penisul, vaginul și vulva.

Înainte de diagnosticarea sa cu cancer, în mai 2015, Steve a suferit de mai multe răceli de care nu se putea debarasa, alături de dureri în partea laterală a gâtului.

A fost trimis la un specialist care i-a descoperit cancer la amigdală.

Testele ulterioare au arătat că Steve avea cancerul în stadiul 4 și că acesta era cauzat de HPV, contractat prin contact sexual.

Experții spun că sexul oral alimentează o „epidemie” de cancer la gât, care este acum mai frecvent decât cancerul de col uterin în SUA și în Marea Britanie. Potrivit cercetărilor, persoanele care au șase sau mai mulți parteneri de sex oral de-a lungul vieții au un risc de 8,5 ori mai mare de a dezvolta cancer orofaringian decât cele care nu practică sexul oral.

Steve face acum campanie de sensibilizare cu privire la HPV și se află în prezent în procesul de creare a unui film despre experiența sa cu cancerul.

Vorbind pentru Insider, el a spus că a primit critici din partea oamenilor cu privire la diagnosticul său – odată i s-a spus că “ar fi trebuit să îl țină în pantaloni”.

Dar Steve, care este căsătorit de 30 de ani, a spus că nu a fost “prea libertin”.

În ciuda negativității și a stigmatizării, nu îi este rușine de diagnosticul său, a declarat el, mai scrie sursa citată anterior.

„Nu sunt foarte mulți bărbați de vârsta mea care sunt pregătiți să vorbească despre asta, dar eu am fost întotdeauna foarte deschis și sincer”, a explicat el.

După două runde de chimioterapie și o rundă de radioterapie și i s-a spus că nu mai are cancer în 2021.

Foto: 123RF

A apărut ediția de mai a revistei Avantaje. Luna aceasta v-am pregătit materiale interesante, numai bune de savurat dimineața la cafea… În primăvara lui 2023 Avantaje îți este cel mai bun aliat pentru inspirație, informație și entuziasm. Afli lucruri noi sau poate deja știute dar noi te ajutăm să le certifici și să le structurezi. 

Iată o mică parte din cuprinsul ediției:

  • Acidul hialuronic este o super-moleculă pe care o avem cu toții în organism. Ce face acidul hialuronic? Îți spunem noi: are super-puteri: este capabil să amâne procesul de îmbătrânire cutanată.
  • Există superstiții care ne pot schimba viața? Prinși în vârtejul clocotitor al vieții moderne, ignorăm deseori, zeci și zeci de „reguli' ale binelui și răului, un fel de legi nescrise, transmise de secole, din generație în generație și după care se conduce lumea misterioasă a semnelor ascunse.
  • Poveși urâte de pe TINDER: Iată câteva povești, cât se poate de adevărate, cu protagoniști care au avut curajul să se destăinuie despre dezastrul care se poate ascunde în spatele unor întâlniri „match by Tinder'.
  • Ai colegi dificili? Există conflicte la serviciu? Iată cum trebuie să te comporți: micile neînțelegeri sau conflictele pe care le ai la serviciu îți pot face viața un chin. Nu le lăsa să-ți afecteze randamentul și eficiența, ci găsește modalități prin care defectele colegilor să-ți fie utile ție.
  • Cum se face un shooting de copertă? Fără cei patru pioni importanți, niciun shooting nu e relevant. Tiberiu Arsene, Cristian Buca, Mirela Macovei și Alexandra Calafeteanu sunt departe de a fi simpli pioni într-un proiect de imagine: ei sunt adevărații alchimiști care transformă obișnuitul în remarcabil. 

https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete