Un Crăciun altfel pentru familia regală. Ce schimbări vor fi anul acesta la Palatul Buckingham?

Pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile tuturor legate de Crăciun, iar familia regală a Marii Britanii nu face excepție. Astfel, unele tradiții vechi de zeci de ani au trebuit adaptate în acest an la Palatul Buckingham.

După cum scrie Cosmopolitan, cea mai mare schimbare este aceea că Regina Elisabeta a II-a şi soţul ei, Prinţul Philip, vor petrece Crăciunul din acest an la Castelul Windsor pentru prima dată după o pauză de peste 30 de ani.

În mod tradiţional, familia regală îşi petrece Sărbătorile de iarnă la reşedinţa Sandringham din comitatul Norfolk (estul Angliei). Însă, din cauza situației sanitare mondiale și a sănătății fragile a soțului ei, în vârstă de 99 de ani, suverana britanică a decis să petreacă în acest Crăciunul la Castelul Windsor, situat la periferia Londrei.

„După ce au analizat toate sfaturile primite de la apropiații lor, Regina şi Ducele de Edinburgh au hotărât să petreacă în acest an Crăciunul în linişte la Windsor', a anunţat a anunţat serviciul de presă de la Palatul Buckingham.

Pe durata primului val al pandemiei de coronavirus, suverana britanică în vârstă de 94 de ani şi soţul acesteia şi-au anulat toate angajamentele publice şi s-au izolat la Windsor alături de cei 22 de membri ai personalului castelului.

Regina a făcut apoi o pauză pe timpul verii și a mers la reședința de vacanță din Balmoral, conform tradiției, însă ulterior s-a întors la Windsor unde se află și în prezent.

Ca urmare a acestei decizii, tradiționala călătorie către Sandringham cu trenul regal, care de obicei avea loc cu o săptămână înaintea Crăciunului, a fost, evident, anulată.

Anul trecut, Prințul Harry și Meghan Markle au ales să petreacă Crăciunul în Canada, și nu alături de familia regală, la Sandringham. După ce au renunțat la titlurile regale, la începutul acestui an, Ducele, Ducesa de Sussex și Archie, băiețelul de 1 an și jumătate al acestora, s-au mutat în Canada, iar mai apoi în California, unde locuiesc și în prezent.

Foarte probabil, nici anul acesta nu vor petrece Crăciunul la Londra chiar dacă, la un moment dat, își propuseseră acest lucru. Decizia lor vine ca urmare a noilor restricții impuse la Londra și în sud-estul Angliei în contextul creșterii numărului de infecții cu un nou tip de coronavirus.

O altă tradiție, ce datează din 2007, era aceea că Ducesa Camilla de Cornwell invita copiii de la casa hospice „Helen & Douglas' la împodobirea bradului de Crăciun de la casa regală Clarence din Westminster. Din cauza pandemiei, acțiunea a fost la un pas să fie anulată, însă în cele din urmă a suferit modificări și, astfel, tradiția a fost respectată.

Dornică să-și continue tradiția anuală, Ducesa de Cornwell a organizat acest eveniment online, la care au participat 9 copii prin intermediul unei transmisii video.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete