Un convoi umanitar a fost distrus, ucigând cel puțin 25 de persoane în Ucraina. Kremlinul intensifică amenințările nucleare

Un atac aerian rusesc a distrus un convoi umanitar în sudul Ucrainei, provocând moartea și rănirea a zeci de civili, au anunțat astăzi oficiali ucraineni.

Imaginile arată cum o singură rachetă a aterizat aproape de o coadă de mașini care așteptau la un punct de control în timp ce ieșeau din orașul Zaporizhzhia, controlat de Ucraina, spre teritoriul apropiat ocupat de Rusia, în primele ore ale zilei de vineri, sfărâmând vehiculele cu șrapnel.

Cel puțin 25 de persoane au fost ucise în atac și alte 50 au fost rănite, a declarat biroul procurorului. Oleksandr Starukh, guvernatorul regiunii Zaporizhzhia, a declarat că toate victimele erau civili care intrau cu mașina în teritoriul ocupat de Rusia pentru a distribui ajutoare și pentru a încerca să-și scoată rudele.

Într-o postare online, președintele Zelensky a postat câteva imagini curemurătoare de la fața locului și a calificat Rusia drept „gunoi însetat de sânge” după explozie, adăugând: “Numai teroriștii în toată regula ar putea face acest lucru. Veți răspunde cu siguranță pentru asta. Pentru fiecare viață ucraineană pierdută!”.

Kyrylo Tymoshenko, unul dintre consilierii principali ai lui Zelensky, a declarat că Rusia a tras un total de 16 rachete antiaeriene S-300 asupra teritoriului ucrainean, dintre care patru au aterizat – distrugând coada de mașini, împreună cu o piață auto din apropiere.

Ucraina-1SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

În tot acest timp, amenințările cu arme nucleare continuă să vină de la Kremlin. Potrivit Daily Mail, Colonelul Mihail Khodarenok, un comentator militar, a declarat pentru postul de televiziune Rossiya 1: „Garantăm că scutul nostru nuclear antirachetă nu este deteriorat și este în stare de funcționare și gata de utilizare imediată”.

„Cu alte cuvinte, vestea bună este că la sfârșitul anului 2022 avem garanția că vom distruge Occidentul”, a răspuns și prezentatoarea Olga Skabeyeva, alias „Păpușa de fier” a lui Putin.

Oleksandr Starukh, guvernatorul din Zaporizhzhia, a scris pe Telegram: „Inamicul a lansat un atac cu rachete asupra unui convoi umanitar civil la ieșirea din centrul regional.

Oamenii stăteau la coadă pentru a pleca spre teritoriul ocupat temporar, pentru a-și lua rudele, pentru a lua ajutoare. Salvatorii, medicii și toate serviciile relevante lucrează în prezent la fața locului'.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri