Un băiețel de 11 ani a fost nevoit să se îngrașe 15 kg pentru a-i salva viața tatălui său

Un băiețel de 11 ani a fost nevoit să se îngrașe pentru a-i salva viața tatălui său. Bărbatul din China a fost diagnosticat cu leucemie, mai exact sindrom mielodisplazic, și a avut nevoie de o grefă de măduvă osoasă. 

Singurul donator compatibil a fost fiul său, Lu Zikuan. A existat, însă, un impediment. Micuțul nu avea greutatea necesară pentru a putea fi donator. Nu cântărea decât 30 kg, iar transplantul medular nu putea avea loc decât dacă ar fi reușit să ajungă la 45 kg.

Un băiețel de 11 ani a fost nevoit să se îngrașe pentru a-i salva viața tatălui său

O responsabilitate uriașă pe umerii micuțului de doar 11 ani, pe care acesta a tratat-o cu maximă seriozitate. După ce familia a fost informată posibilității de a salva viața bărbatului cu ajutorul unei grefe osoase prelevate de la micuțul Lu, mama acestuia i-a schimbat complet alimentația. Lu a început să consume alimente bogate în grăsimi de mai multe ori pe zi și, bineînțeles, să mănânce tot din farfurie. Eforturile lui nu au fost în zadar. După doar două luni de regim, Lu a reușit să atingă greutatea-țintă.

Colegii au făcut glume pe seama kilogramelor pe care le-a acumulat Lu

Noul lui a aspect a atras glumele deplasate ale colegilor de clasă. Însă această situație a luat sfârșit în momentul în care copiilor li s-a explicat motivul pentru care Lu s-a îngrășat.

Întâi o să-l salvez pe tata, apoi o să slăbesc“, a declarat Lu pentru publicația Sky News.

Ambiția micuțului a impresionat China întreagă. Totuși, familia Zikuan mai are un hop de depășit. Costurile unei astfel de intervenții se ridică la aproximativ 72.000 dolari, sumă de care familia încă nu dispune. În acest scop, școala la care învață Lu a început să strângă fonduri pentru a-l ajuta pe tatăl curajosului băiețel.

Citeste si

Aflată la restaurant, o femeie a cerut o carafă cu apă. După prima înghițitură, a simțit arsuri puternice pe gât

Bebeluș mort din cauza unei greșeli stupide a părinților săi

Fetița de la fereastră. O familie a vrut să adopte acest copil, dar agenția de adopții le-a transmis părinților că fac o mare greșeală

Sursa: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate