Un actor român celebru, aniversare pe patul de spital: „Nimeni nu poate anticipa care va fi…”

Valentin Uritescu, despre boala de care sufera

Unul dintre cei mai cunoscuți actori ai generației de aur se confruntă de aproximativ 50 de ani cu o boală ce îi afectează funcțiile motorii, îi îngreunează mersul, echilibrul și coordonarea, și anume Parkinson.

Starea lui Valentin Uritescu, căci despre el este vorba, s-a înrăutățit de-a lungul anilor, acum fiind aproape în imposibilitatea de a merge și de a vorbi. Din nefericire, actorul și-a petrecut ziua de naștere care a fost vineri, 4 iunie, pe patul de spital.

Soția sa i-a fost alături pregătindu-i chiar și un tort pentru a-i aniversa cei 80 de ani pe care i-a împlinit, însă a declarat pentru impact.ro că este foarte îngrijorată de starea lui.

„E lucid, dar are şi zile în care soţul meu nu poate vorbi. Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori pur şi simplu nu poate vorbi. Alternează zilele bune cu cele proaste, iar chestiunea asta pare constanta ultimilor ani, dar ce mă îngrijorează foarte tare este faptul că nu avem o predicţie asupra stării sale viitoare.

Pur şi simplu, nimeni nu poate anticipa care va fi ziua sau zilele acelea bune şi când vor urma cele rele, ca să ne pregătim şi pentru una, şi pentru cealaltă.

Ardelean cum e şi cum îl ştie lumea, a fost mereu gurmand. A rămas un pofticios fără pereche, deşi are zile în care nu mănâncă mult. Ia două- trei linguri şi gata! Însă îi place ideea de a avea lângă el una, alta, mai ales anumite feluri de mâncare, cele preferate! Merg azi la spital cu Bogdan, fiul nostru, celălalt actor din casă, îi ducem tort!', a declarat Valeria Uritescu pentru sursa mai sus menționată.

Valeria Uritescu a declarat că telefonul actorului este la ea, iar de ziua lui a primit numeroase apeluri, mesaje în care oamenii i-au transmis cele mai calde urări și încurajări. Nici colegii de breaslă nu l-au uitat și au sunat pentru a-l felicita.

„Am oprit telefonul lui la mine, fiindcă nu ştii în ce fel de moment te surprinde vreun apel. Pot exista un ceas sau două mai liniştite, mai vesele, poate, şi apoi, se cufundă în el însuşi, în demonii lui interiori. În starea aceea, de nedescris pentru mine, şi care-l stăpâneşte de câţiva ani buni, de altfel, de acum.

Însă au fost foarte multe telefoane, de la oameni simpli, de pe stradă, care-i cunosc situaţia şi care au vrut să-i mulţumească pentru tot ce le-a dăruit, cândva, prin întreaga sa carieră, măcar printr-o sinceră urare de sănătate. Am primit telefoane şi de la foşti colegi de-ai săi, nu puţini. Pe toate le voi duce azi lui Valentin, la spital. Se va bucura enorm, sunt sigură de asta!', a mai declarat soția actorului Valentin Uritescu.

În 1941, Valentin Uritescu s-a născut în comuna Vinerea, din județul Alba. Înainte de a-și construi o carieră în actorie, acesta a fost campion la schi și gimnast.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete