Ucraina, în finala Eurovision. A doua semifinală va avea loc joi, 12 mai

Muzicienii care reprezintă Ucraina au fost selecționați marți pentru a merge în finala Eurovision din acest an.

Orchestra Kalush, care cântă în numele Ucrainei, este foarte favorizată pentru a câștiga, potrivit Johnny Weir, care a găzduit acoperirea din SUA a competiției pe serviciul de streaming Peacock. Piesa grupului se numește Stefania.

Pregătirea Eurovision a prezentat decizii controversate privind participarea reprezentanților Rusiei după invazia din februarie.

Uniunea Europeană de Radiodifuziune, care organizează concursul, a decis inițial că va permite unui artist să reprezinte Rusia, dar și-a schimbat părerea la mai puțin de 24 de ore mai târziu, în urma protestelor publice.

„Decizia reflectă îngrijorarea că, în lumina crizei fără precedent din Ucraina, includerea unei înscrieri rusești în Concursul din acest an ar duce la discreditarea competiției', spunea parțial un comunicat publicat la acea vreme, scrie CNN.

Ucraina și alții au solicitat Uniunii Europene de Radiodifuziune să interzică participarea Rusiei.

În total, zece țări au avansat în prima semifinală a competiției de marți, printre care și Republica Moldova, reprezentată de Zdob şi Zdub şi Fraţii Advahov cu piesa “Trenuleţul”.

Marea Finală va avea loc sâmbătă după cea de-a doua semifinală, care va avea loc joi la Torino, Italia.

A doua semifinală va avea loc joi, 12 mai. Tot atunci, reprezentantul României, WRS, va cânta piesa “Llámame” și va încerca să ocupe un loc în finală.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri