Tulpina Delta, număr de cazuri în creștere. Litoralul este cea mai afectată zonă de la noi din țară. Iată care sunt simptomele

Numărul infectărilor cu tulpina Delta continuă să crească, iar cele mai multe persoane au fost testate pozitiv în județul Constanța, unde în această perioadă este cel mai aglomerat. Potrivit Radio România Actualități, specialiștii de la Direcția Publică de Sănătate au confirmat 10 cazuri, dintre care 6 femei cu vârste cuprinse între 16 și 70 de ani și patru bărbați care au între 32 și 64 de ani.

Dintre cele 10 cazuri depistate cu tulpina Delta, șapte sunt persoane care nu au primit vaccinul anti-Covid. De asemenea, patru persoane au călătorit recent în Dubai, Franța, Spania și Olanda.

Îngrijorarea majoră vine în urma raportărilor din ultimele zile. Numărul cazurilor cresc de la o săptămână la alta. Astfel că, luni s-au înregistrat cu 40 de cazuri mai mult decât au fost la începutul lunii august, fiind 181 de cazuri noi. De asemenea, sunt internați 623 de pacienți, iar 80 se află în terapie intensivă.

Iată care sunt simptomele tulpinei Delta

Potrivit unui expert din Louisiana, Joe Kanter, tulpina Delta prezintă în cele mai multe cazuri simptomele clasice ale virusului SARS-CoV-2, mai exact tuse, febră și dificultăți de respirație, potrivit thehill.com.

„Puteți prezenta simptome relativ ușoare pe care le puteți confunda cu ușurință cu alergii. Dacă aveți orice simptom, indiferent cât de ușor, chiar dacă este o durere de gât, chiar dacă vă curge nasul, chiar dacă este o congestie a sinusurilor, mergeți să vă testați și limitați contactul cu alte persoane până când faceți acest lucru', a îndemnat specialistul în sănătate al statului Louisiana.

Mai mult decât atât, Kanter susține că au fost și alte simptome diferite, deseori confundate cu alergii: durere în gât, curgerea nasului, congestia nazală și nu în ultimul rând, strănutul excesiv.

„Datele ne-au arătat că cei care au fost vaccinați și s-au infectat cu SARS-CoV-2 au avut episoade frecvente de strănut. Astfel, acest lucru sugerează că dacă strănuțați foarte des și sunteți ,totuși, vaccinați, ați putea fi infectați cu coronavirus', au mai spus experții în sănătate din Louisiana.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri