Tudor Chirilă spune adevărul despre purtarea măștii, restricții și evenimentele bisericești

Tudor Chirilă a reușit în ultimii ani să devină o voce credibilă atât a tinerilor dar și a generației din care face parte. Recent, pe pagina sa de Facebook acesta a avut o intervenție video care deja a devenit un manifest al echilibrului în perioada tulbure pe care o traversăm.

Tudor Chirilă a menționat faptul că restricțiile impuse de pandemie nu sunt ușor de suportat, a punctat în detaliu sincopele și greșelile pe care le-au făcut autoritățile în gestionarea acestei situații, dar că virusul există iar pericolul lui este deja o realitate care ne doare pe toți.

“Nu am ieșit niciodată în stradă pentru că m-a scos vreun un partid… dimpotrivă, de fiecare dată când am ieșit în stradă a fost împotriva vreunui partid, împotriva unui stat incompetent, diverselor autorități sau împotriva diverselor abuzuri cum era exploatarea de la Roșia Montană. Deci nu am fost scos în stradă niciodată de vreun partid, ci partidele au încercat să capitalizeze popularitate pe mișcările de stradă, așa cum au făcut USR și PNL.

Acum, vizavi de protestele recente nu aș fi putut să fiu în stradă la protestele de ieri pentru că am ales o altă cale față de protestatarii care au ieșit în stradă. (…)

De când a început această pandemie am ales să cred că acest virus există, mi s-a confirmat pe măsură ce pandemia a înaintat din martie până astăzi, cercul s-a restrâns în jurul meu, în jurul nostru, am prieteni care au fost bolnavi de Covid și au avut faze nasoale, avem cunoștințe care au murit din păcate de Covid, avem în breasla noastră cazuri celebre care au murit de Covid, l-aș menționa pe Adi Bărar de la Cargo, Dumnezeu să-l odihnească! Virusul acesta există și nu e de joacă cu el… Cred că, să porți mască, este important… nu spun că toate măsurile sunt normale, (…) autoritățile lasă liber mall-urile și nu le închid în weekend în schimb aleg să îngrămădească oamenii în magazine de la ora șase, putem comenta logica măsurilor…

În schimb nu putem comenta vizavi de faptul că niște medici sunt suprasaturați la terapie intensivă și că în acest moment purtarea măștii concomitent cu vaccinarea s-a demonstrat că este singura soluție ca într-un viitor apropiat noi să putem să revenim la viețile noastre normale.

Este un mare sentiment de frustrare și eu înțeleg pe oricine care simte că nu mai poate… și mie îmi vine să dau jos cu masca de pământ. Dar din păcate, din nefericire, pare să fie singura soluție.

Sunt extrem de frustrat că și președintele Johannis și premiul Cîțu se uită la sectorul cultural fără niciun fel de empatie ca și cum nu există. Dacă voi ieși în stradă o voi face ca să cer compensații pentru perioada în care statul mi-a interzis să-mi desfășor activitatea. Dar nu voi ieși în stradă ca să strig Jos Masca! Sau Jos Dictatura Medicală.

Această pandemie există, (…) nu înțeleg ce-a rezolvat violența din Piața Unirii, din vitrinele sparte… virusul ăsta nu pleacă pentru că spargem vitrine sau că stăm în stradă. Virusul ăsta stă pentru că nu purtăm mască. Putem comenta vizavi de logica unor restricții. Sigur că există profitori de pe urma pandemiei. 

Ar trebuie să vorbim de faptul că nu se țin evenimente în aer liber dar vor fi deschise bisericile și slujbele se vor ține fără restricții, pot să înțeleg că politicienilor le este frică de biserică chiar dacă biserica nu joacă după regulile protecției și distanțării… (…).”

Foto > captură facebook

Citeste și:

Tudor Chirilă: Oricât de optimiști am fi, urâtul din jurul nostru se vede, câștigă teren'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri