Trucuri și sfaturi pentru a-ți transforma spațiul de dormit într-un sanctuar relaxant

Imaginează-ți acel moment în care ajungi în dormitorul tău, în acest spațiu extrem de relaxant în care poți redeveni tu, te simți în siguranță și confortabil și gândurile par să plece.

Dacă încă nu ai creat o astfel de atmosferă în dormitorul tău sau nu trăiești o astfel de experiență atunci când pășești în spațiul tău de relaxare și odihnă de acasă, înseamnă că nu ai reușit să creezi această atmosferă în dormitor.

Relaxarea este una dintre acele senzații cu care ne dorim să ne întâlnim în special atunci când ajungem acasă, după ce o zi întreagă am îndeplinit sarcini, am realizat lucruri, sau am stat sub presiune sau stres la locul de muncă.

Relaxarea ar trebui să facă parte din ritualul tău zilnic de sănătate, stare de bine și frumusețe indiferent că ești femeie sau bărbat, dacă îți dorești să fii mai plin de vitalitate și de bucurie sau chiar să faci mai multă performanță la locul tău de muncă sau în afacerea ta

Relaxarea este acel moment dinaintea somnului în care dacă nu reușești să intri s-ar putea să te confrunți cu insomnii sau să te lași copleșit de gânduri. 

Așadar, iată câteva trucuri și sfaturi prin care să îți transformi dormitorul într-un sanctuar plin de relaxare.

Cum arată un sancutar de relaxare și ce elemente ar trebui să conțină?

Un sanctuar de relaxare este un spațiu care îți induce pacea. liniștea și relaxarea iar unele dintre cele mai esențiale elemente ale unui astfel de spațiu sunt:

  • O lumină caldă și blândă care să creeze acea atmosferă relaxantă.
  • Plante și flori care adaugă o notă de prospețime și o senzație de liniște;
  • Culori liniștitoare care pot avea un impact asupra stării tale de spirit;
  • Texturi și materiale moi și plăcute la atingere
  • Aromaterapie.

Cum transformi dormitorul tău cu aceste elemente într-un spațiu plin de relaxare, pace și stare de bine?

Dormitorul este acel spațiu din locuința ta în care îți petreci o treime din viață. Așadar este esențial să te asiguri că dormitorul tău este acel spațiu în care te simți confortabil și reușești să te relaxezi și să te odihnești pentru a te încărca cu energie pentru ziua următoare.

Iată cum te poți folosi de elementele unui sanctuar de relaxare în dormitorul tău pentru a crea aceeași atmosferă perfectă pentru odihnă.

Creează o lumină ambientală relaxantă

Înțelegerea faptului că lumina poate avea un efect important în instalarea stării de somn și a relaxării, te va face să îți dorești să fii atent la acest aspect în special atunci când vorbim de dormitorul tău.

Evită luminile foarte puternice în dormitorul tău și creează o lumină ambientală cu ajutorul lustrelor, lămpilor sau chiar o lumânărilor.

După ce o zi întreagă ai stat în lumină gadget-urilor și tehnologiei este timpul să îți dai o pauză ochilor și minții și să te relaxezi pentru a intra mai ușor în starea de somn. 

Adaugă texturi și materiale moi

Felul cum te simți în dormitorul tău are mare legătură cu toate simțurile tale. Așadar asigură-te că te folosești de o lenjerie în texturi prietenoase cu pielea. 

Spre exemplu dacă alegi  lenjerii de pat finet 6 piese vei avea parte nu doar de un aspect fascinant al dormitorului tău dar și de o atingere plăcută, de o textură ce îți va lăsa pielea să respire și de o senzație de confort pe tot parcursul nopții. 

Folosește culori și plante naturale

Culorile au un impact major în starea noastră de spirit și din acest motiv asigură-te că alegi pentru dormitorul tău, indiferent că ne referim la lenjerie de pat, draperii, covoare, tablouri sau elemente de decor, doar nuanțe care se țin duc această stare de liniște și relaxare precum mov deschis, albastru, bej, alb, galben sau auriu.

Nu uita să introduci câteva plante naturale pentru a te bucura de toate beneficiile acestora atât din punct de vedere al sănătății cât și al stării de bine și al designului.

Redu dezordinea și folosește aromaterapia

Pentru a te asigura că ai creat acea atmosferă relaxantă și plăcută în dormitorul tău este important ca întreg spațiul tău să arate ordonat și să îți oferi astfel sentiment de bine, de la aspectul vizual, la cel tactil cât și la miros.

Așadar înainte de evada în lumea aromelor tale preferate, asigură-te că dormitorul tău are suficient spațiu și ordine pentru că tu să reușești să te relaxezi în sanctuarul tău de pace și liniște.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial