Trucuri care te ajută să economisești bani

uite cum economisesti bani

Cele mai multe dintre voi vor zâmbi, amuzate. De unde atâtea trucuri care să te ajute să economisești bani, când n-ai destui ca să-ți cumperi tot ce dorești?! Așa ai gândit, nu? Bine, hai s-o luam altfel. Ți-ai pus în cap ca în vara asta, în vacanță, să nu-ți refuzi nimic. Și pentru asta trebuie să strângi niște bănuți. Veeezi?! Vezi că trebuie să faci cumva și totuși să economisești?

Urmând câteva sfaturi simple nu doar că vei pune o sumă frumușică de-o parte, dar vei realiza că de multe ori cheltuiești mult și inutil. Că dai banii pe lucruri fără de care poți trăi la fel de bine. Poate că aici e vorba mai mult despre educație financiară decât despre cumpătare. Despre exerciții numai bune de practicat, cu efect garantat.

Trucuri care te ajută să economisești bani

Plătește în numerar

Cardul te cam duce de… mână. Îți creează sentimentul că e un fel de sac fără fund. Pe când plățile în numerar îți arată cât de reale sunt cheltuielile. Vezi cu ochii tăi cum ți se scurg banii printre degete, la propriu. Și asta ți-ar putea potoli nițel avântul.

Economisește săptămânal

Imediat după ce ai încasat salariul și ai plătit rate la bănci (dacă ai) și facturi (sigur ai!), organizează-ți bugetul pe săptămâni. Și fă în așa fel încât, în fiecare săptămână, să pui ceva de-o parte. La început nu trebuie să fie musai o sumă mare. E bine și 50 de lei. Chiar și mai puțin de atât. Important este “să prinzi gustul” și să-ți dovedești că poți. Cu timpul vei fi la întrecere cu tine însăți!

Controlează cheltuielile cu “lista celor 30 de zile”

Ai impulsul de a cumpăra ceva, dar de lucrul acela nu ai neapărat nevoie. Notează-l. Adaugă pe listă toate lucrurile pentru care ai scoate portofelul din geantă, fiind totuși conștientă că nu reprezintă necesități. După 30 de zile consultă lista. Cel mai probabil că dorința puternică de a le cumpăra a disparut și poți evalua lista cu mai mult calm.

Renunță la abonamentul la sală

Recunoaște: ți-ai făcut abonament la sală pentru că banii cheltuiți te motivează să te duci și să faci mișcare. Știi că poți face mișcare și gratis, nu? Important este să vrei cu adevărat. Poți alerga în parc sau chiar prin cartier, iar exercițiile ți le poți face și acasă. Voință să ai.

Ia-ți de acasă gustarea pentru la serviciu

Nu-mi spune că nu ai timp, dimineața, să-ți pregătești două sandvișuri sau o salată pe care să o iei cu tine. Nu o să te cred. Încearcă măcar o săptămână și o să vezi cât economisești din bugetul ei dacă nu mai comanzi mâncare la birou. Sau dacă nu mai ieși în pauza de masă, să mănânci la o terasă sau un restaurant.

Laura Bogaciu

Foto: Shutterstock

Citește și:

Care sunt efectele negative ale selfie-ului? Psihologii explică ce se ascunde în spatele acestor fotografii

Secretul unei relații de lungă durată. Un singur detaliu poate face diferența

Află la ce riscuri te expui dacă stai prea mult pe scaun

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Diverse