Trei vernisaje, experiențe multimedia și performance la Galateca de NAG

Galateca își invită publicul să participe la experiențe multimedia, realitate augmentată și live performance cu triplu vernisaj:

ARTA LA INTRARE.SCHIMBARE – pop-up, TOXIC TWO și AVEM PERNE DE DEȘTEPTARE, vineri 11 octombrie, între orele 19:00 și 01:00, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor ediția 2019.

Ce am pregătit? Lansarea proiectului Arta la intrare.Schimbare, Ediția a 3-a, 2020, un pop-up cu 5 dintre lucrările înscrise în concurs și selectate de membrii juriului pentru a promova noul concept al acestei ediții:

folosirea realității augmentate pentru a crea experiențe multisenzoriale pentru fiecare lucrare. Miruna Gheordunescu, Sorina Mihalache, Andra Moraru, Claudia Pușcașiu și BuZu sunt artiștii ce vă vor provoca la o experiență virtuală inedită.

Trei vernisaje, experiențe multimedia și performance la Galateca de NAG

Spațiile partenere sunt Biblioteca Centrală Universitară Carol I Muzeul Național al Literaturii Române, Nespresso și Diploma. Proiectul coordonat de Anca Boeriu și Andreea Sandu este susținut de către aplicația mARker.

Mircea Moroianu revine cu o camera de autor, Toxic Two, în care îşi propune să exploreze mai multe tipologii de relaţii toxice de cuplu.

Lucrările abordează teme precum: manipularea partenerului, masculinitatea toxică sau întârzierea maturizării şi dependență de părinţi.

Analitice şi minimaliste, lucrările artistului sunt radiografii surprinzătoare ale societăţii şi ale interacțiunilor omului de astăzi.

Deşi extrem de simple, desenele sale au în spate insight-uri foarte puternice. Proiectul propune o experiență multisenzorială susținută de aplicația mARker și are ca motto: « Make an ironic gift to your half».

Al treilea proiect este semnat de Diana Roșca, performance-ul „Avem la vânzare perne pentru deșteptare” are ca idee centrală granița insesizabilă dintre marketing și artă, într-o eră a imaginii agresive și a digitalizării care sunt un „must” vital.

O aluzie la dorința oamenilor de a-și schimba starea, de a sparge rutina și de a-i schimba pe ceilalți, cu ajutorul unui produs magic, peste noapte, fără a depune, însă un efort fizic sau mental pentru acest lucru, sau fără a se schimba pe ei. Diana Roșca este una dintre câștigătoarele concursului Arta la intrare 2018, camera sa de autor fiind curatoriată de Antigona Silvia Rogozea.

Detalii pe www.galateca.ro

Proiectele fac parte din festivalul Strada de CArte www.stradadecarte.ro  și  Noaptea Albă a Galeriilor, programul detaliat pe orașe, locații, artiști este disponibil pe  www.noapteagaleriilor.ro

Parteneri:

Nespresso, Aqua Carpatica, Sâmburești, Grafică si Tipar, The Institute, Diploma,
Muzeul Național al Literaturii Române, Biblioteca Centrală Universitară Carol I

Aplicația mARker

Parteneri media: Biz, Modernism, Agenția De Carte, Avantaje

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse