Trei lucruri esențiale înainte de o operație estetică

sani-m

Pentru că multe dintre noi dorim să facem uneori schimbări care să ne aducă mulțumirea de sine, care să completeze frumusețea interioară cu cea exterioară, apelăm la intervenții chirurgicale, atunci când alte metode nu ne-au mulţumit.

Doar că acestea trebuie pregătite din timp și temeinic, pentru ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor. În acest scop, i-am cerut câteva sfaturi lui Ovidiu Grecu, medic primar chirurgie estetică, pentru a identifica cele mai importante acțiuni de întreprins înaintea unei intervenții chirurgicale estetice.

Ideal ar fi ca înainte de orice intervenție chirurgicală să vă informați și să urmați trei pași esențiali!

Este important să faceţi acest lucru pentru liniștea dumeavoastră, pentru a stabili o cât mai bună relație doctor –  pacient, înainte să vă supuneți intervenției chirurgicale, dar şi să fiți sigură că ați înțeles toate aspectele legate de cazul dumneavoastră.

1. În primul rând,  trebuie să ţineţi cont de informațiile particulare, pe care nu le puteți obține decât în cadrul unei consultații. Este momentul în care se stabilește legătura dintre chirurg și pacient.

În această etapă se stabilesc limitele operației, cerințele pacientului și ceea ce doctorul poate să realizeze. Însă cel mai mare beneficiu al consultației constă în destrămarea unor mituri și transformarea unei anumite păreri a pacientei, posibil preconcepută, despre chirurgia estetică, în lucruri posibile, realizabile.

În prezent trăim popularizarea anumitor tipuri de intervenții estetice, în special a implantului mamar, care a determinat apariția unui fenomen ce are tendința de a șterge demarcația între dorință și știința medicală.

A considera că un anumit tip de intervenție estetică, dacă este realizată corect, poate obține același rezultat unanim apreciat de un public oarecare, indiferent de cine este pacientul, determină așteptări nerealiste și presiuni asupra medicului specialist de natură nemedicala.

,,Arta unei intervenții de chirurgie estetică este tocmai aceea de a reuși să îi transmiți pacientei viitoare ce trebuie și ce se poate face, pentru a obține rezultatul maxim, pornind de la particularitățile anatomice unice ale ei,, este de părere medicul Ovidiu Grecu.

Un exemplu frecvent întâlnit este reprezentat de operațiile de mărire a sânului folosind implantele mamare. Ceea ce este corect, dar dificil de transmis pacientei, este faptul că operația de mărire a sânului este una de întindere a sânului. În multe cazuri, pentru a obține un rezultat frumos implantul trebuie să aibă o anumită formă și mărime.

 

Renunţă la false păreri

 

Dar ce ne facem dacă pacienta noastră are deja, înainte de a intra în cabinet, o părere  formată despre mărimea și forma implantului, pe care ea îl dorește și de multe ori acea mărime pe care o solicită nu înseamnă decât un viitor rezultat urât și instabil în timp?

Cu astfel de aspecte se confruntă un medic specializat în chirurgia estetică: diferența dintre dorință și așteptări ale pacienței, induse de informații total relative sau folclorice și principiile reale, stintifice și medicale ale acestor tipuri de intervenții chirurgicale estetice numite  « la cerere».

2. Cel de-al doilea pas este pregătirea perioadei de după operație. Este foarte important ca în momentul în care decideți să vă supuneți unei operații estetice să aveți cel puțin o persoană care să vă fie alături.

De cele mai multe ori după operație vor exista câteva zile în care o să aveţi nevoie să fiți asistat din cauza durerilor, a mobilității reduse dar și pentru sprijinul moral.

Trebuie să țineți cont că după o astfel de intervenție, anumite mișcări ale corpului vă vor fi interzise, sau imposibil de realizat, de aceea perioada post-operatorie este bine de planificat dinainte, pentru a vă fi dumneavoastră mai ușor.

«Un factor extrem de important, care mi s-a relevat în cadrul activității mele, este importanța informării asupra intervenției, nu numai a pacientei dar și a anturajului. Liniștea pacientei în perioada firească de recuperare, după orice interventiie chirurgicală, este supusă de multe ori riscului de către un anturaj neinformat, care devine, astfel, îngrijorat. 

După intervenție, de multe ori, anturajul așteaptă ca peste noapte pacienta să aibă sâni mai mari, perfecți, ca în visele lor și de a doua zi totul să reintre în normal. Realitatea, în schimb, este cu totul alta» ne explică medicul Ovidiu Grecu.

Intervențiile de chirurgie estetică sunt operaţii ca oricare altele, cu limite, riscuri și cu o perioadă de vindecare, care diferă de la caz la caz. De aceea unul din sfaturile oferite pacientelor este acela de a-și programa nu numai intervenția propriu-zisă ci și perioada de recuperare împreună cu toți cei apropiați ei. Această situație în care toți cei implicați sunt corect informați este ideală».

3. Ultimul, dar nu cel din urmă pas, este acela de a asimila informațiile într-un mod obiectiv. Este foarte important să înțelegeți, dumneavoastră ca și pacient, că ceea ce vă doriți nu este întotdeauna posibil, sau bine pentru corpul și construcția pe care o aveți. Chiar dacă în mintea dumneavoastră corpul ideal are anumite măsuri, nu înseamnă că acestea sunt potrivite pentru toată lumea.

În concluzie, nu există un tipar valabil pentru toate pacientele, iar acestea trebuie să înțeleagă că fiecare consultație este unică, la fel ca și corpul lor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate