Transformă-ţi casa într-un cămin

foto_avantaje_credit Irina Neacsu

Omul sfințește locul, se spune încă din cele mai vechi timpuri, iar în designul interior aceasta este o ecuație pe cât de simplistă, pe atât de complexă. Valorificarea la maxim a potențialului locului în care trăim are consecințe favorabile pe termen lung, schimbându-ne stilul de viață, optica asupra lucrurilor, obiceiurile și relațiile sociale.

Atunci când ocupăm un nou spaţiu şi aducem înauntrul lui viaţa noastră, spaţiul va reacţiona oglindindu-ne personalitatea domestică şi nu numai. O casă nu se compară cu un cămin, pentru că îi lipseşte sufletul. O casă însufleţită, populată cu cele mai dragi momente şi amintiri ale noastre, şi amenajată pe măsura visurilor noastre, este mixul fericit de elemente de decor şi elemente de stare care ne pot aduce armonia. O casă devine cămin atunci când aranjamentul mobilelor, decorul și mood-ul general al locului sunt echilibrate și perfect racordate la personalitatea, stilul și dimensiunea sufletească a locuitorilor săi. Nu degeaba se spune că o casă bine clădită este cea construită pe măsura viselor celor care își desfășoară viața între pereții ei.

„O cameră își spune povestea înainte ca oamenii din ea să înceapă să vorbească. Și de asta se ocupă designul interior', crede designerul de interior Barry Dixon. Nimic mai adevărat!  Rolul designului interior este acela de panaceu, dincolo de cadrul estetic. Starea de bine pe care o oferă redecorarea, de la planificare și până la execuție, este recunoscută în psihologie drept una dintre cele mai fructuoase valorificări ale imaginației și creativității. Reamenajarea spațiului în care locuim se dovedește o soluție extrem de benefică atunci când circumstanțele nu sunt de partea nostră. Fie că treci printr-o perioadă dificilă, că ai nevoie de o schimbare majoră, pe care nu ți-o poți oferi mutându-ți habitatul personal în alt spațiu geografic sau că dorești, pur și simplu, să trăiești într-un loc decorat după propriile gusturi și credințe, reamenajarea poate avea  o forță transformatoare uriașă asupra mentalului și fizicului.

Investiția în amenajarea căminului este una dintre cele mai valoroase, atât pentru trup, cât și pentru spirit, iar vestea bună este că, atunci când vrei să fii propriul proiectant într-o astfel de transformare, poți apela la specialiști care să te îndrume în direcția celor mai bune alegeri în ceea ce privește echilibrarea și exploatarea completă a potențialului unui spațiu.

Cursurile de design interior de la DallesGO, prezentate de Arh. Designer de interior Irina Neacșu se bucură de interes susținut din partea publicului bucureștean, fiind frecventate de un număr din ce în ce mai mare de cursanți, de șapte sezoane.

Pentru Irina Neacșu, designul interior și pasiunea pentru frumos sunt un drive permanent. Este specializată în restaurare, în cadrul Universității de Arhitectură Ion Mincu, și apoi în arte frumoase în cadrul Rome University of Fine Arts. Cursul urmăreşte evoluţia unui interior, pornind de la materialele folosite, texturile alese, stilurile propuse, selectarea paletei de culori şi psihologia clientului. Workshopurile pun accent atât pe descoperirea stilurilor de design şi arhitectură consacrate, cât şi pe cunoașterea tendinţelor actuale de home & deco. Cursanții primesc informaţii în detaliu despre ambientarea interiorului şi despre finisajele potrivite și descoperă reguli simple de amenajare și idei practice pentru o casă de vis.

Pentru cei care doresc să aprofundeze domeniul designului interior, DallesGO propune și modulul de avansaţi, dedicat tuturor celor care au efectuat studii de arhitectură sau design interior, sau care au deja o experiență în domeniu și doresc să se perfecționeze. Cursanții vor aborda designul interior din două perspective: spații rezidențiale și spații publice, urmând ca în timpul cursului să învețe și să exerseze tehnici diferite de desen și proiectare, atât 2D, cât și 3D, esențiale pentru realizarea proiectelor de amenajare interioară. Cursul presupune o implicare complexă și cunoștințe din cele mai diverse, de la aspecte tehnice la criterii estetice și noțiuni de stil, designul interior fiind o disciplină dinamică, mereu în  aliniere cu tendințe și materiale noi, o disciplină în care este mereu ceva nou de învățat.

Pentru mai multe detalii despre cursuri și programă, accesează http://www.dallesgo.ro/.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Familie si casa