Transferuri rapide de bani

Uncategorized
Transferuri rapide de bani

Fiecare dintre noi a primit sau a trimis macar o data o anumita suma prin intermediul postei ori al unei banci. Asadar, afla cum se deruleaza un transfer de bani.

Avantajele unui transfer electronic de bani
Este rapid. O tranzactie dureaza in jur de zece minute.
Este la indemana, de-oarece fiecare companie are deschise o multime de filiale in toata lumea.
Este disponibil pentru oricine. Asta inseamna ca nu ai nevoie de cont curent sau de un card de credit pentru a trimite sau a primi o anumita suma.
Este usor de utilizat. Tot ce ai de facut este sa mergi la filiala companiei respective si sa completezi un formular.

Transferul de bani – ce stii si ce nu stii
Transferurile de bani pot fi de mai multe feluri: interne (pe teritoriul Romaniei, dintr-un oras in altul), internationale (din strainatate si invers) si SWIFT.

Transferurile interne de bani se fac prin:
1 e-mandat (mandat electronic) – asigura pe teritoriul Romaniei transmiterea pe cale electronica a unor cantitati nelimitate de bani – catre orice persoana fizica, la adresa postala sau in cont direct – pentru persoane juridice. Timpul de primire a banilor este de: 1+ ziua de depunere (pentru mediul urban) si 2+ ziua de depunere (pentru mediul rural).
2 mandat online, care iti ofera posibilitatea de transfer intern de bani in principalele orase ale tarii. Banii vor ajunge la destinatar in maximum o ora, cu conditia ca acesta sa se afle la ghiseul oficiului postal de destinatie.
3 mandat postal intern – iti permite expedierea in tara a unor sume nelimitate; se realizeaza de la orice sub-unitate postala. Timp de expediere: 4+ ziua de depunere.

Transferurile internationale sunt cele efectuate dintr-o tara in alta si de obicei se deruleaza electronic (cu ajutorul calculatorului). Ele se realizeaza in urma unui schimb de mesaje standard (instructiuni de transfer) intre banci. Mesajele sunt transmise de catre sau in numele bancii ordonatorului catre banca beneficiarului. Comisioanele platite la transfer sunt intre 4 si 16% din suma trimisa (in functie de compania pentru care optezi, de tara din care trimiti banii si de marimea sumei expediate). Cu cat sumele sunt mai mici, cu atat comisioanele sunt mai mari. La ridicarea banilor trebuie sa stii numele si prenumele expeditorului, suma trimisa, tara si localitatea din care s-au trimis banii si numarul de control al transferului (care iti va fi comunicat de catre expeditor).

Transferurile bancare SWIFT
Sunt oferite de orice banca, chiar daca nu ai cont deschis acolo. SWIFT este sigla societatii de telecomunicatii bancare internationale Society for World-wide International Financial Telecommunication, pentru a imbunatati sistemele internationale de plati si legaturi bancare informatizate. Acest sistem e dominant pe segmentul de operatiuni banca-banca si per-mite efectuarea de transferuri obisnuite, operatiuni de portofoliu, confirmari de tranzactii, operatiuni de schimb valutar, ordine de plata, mesaje, extrase de cont. Un transfer SWIFT dureaza trei-patru zile ban- care; e indicat pentru sume ce depasesc 500 dolari.

Piata din Romania
In Romania, piata transferurilor internationale de bani este dominata de trei mari companii: Western Union, Money Gram International si Smith & Smith.

Western Union a fost creata in anul 1851 in orasul Rochester, fiind la baza o companie telegrafica. In prezent, compania detine 130.000 de filiale in 200 de tari. Acest sistem a aparut in Romania in 1996 (in colaborare cu Banca Romaneasca) si a ajuns la 900 de sucursale, care lucreaza in colaborare cu: Posta Romana, BRD, Finansbank, Banca Carpatica, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, Finansbank, Eurom Bank, Daewoo Romania, Dollar Expres Romania etc.

Caracteristic acestui sistem este ca transferurile sunt electronice; plata se face doar in numerar (in dolari, euro sau lei, conversia fiind facuta la cursul Western Union si nu la cel al BNR), iar suma maxima pe care o poti primi in cursul unei zile este de 10.000 USD/persoana. Iata care sunt comisioanele practicate de aceasta companie:

Suma transferata (USD) Comision (USD)
< 50 13
50,01-100 15
100,01-200 22
200,01-300 29
300,01-400 34
400,01-500 40
500,01-600 45
750,01-100 50
1.000,01-1.500 75
1.500,01-1.750 80
1.750,01-2.000 90

*Vezi www.westernunion.com sau www.banca-romaneasca.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din