Tradiții și obiceiuri pe 1 ianuarie. Ce trebuie să faci în prima zi a anului pentru a avea noroc în 2018?

Tradiții și obiceiuri pe 1 ianuarie

În tradiția populară se spune că ziua de 1 ianuarie este una decisivă pentru întregul an, iar oamenii respectă o serie de tradiții și obiceiuri pentru ca anul ce tocmai a început să fie norocos și îmbelșugat.

Tradiții și obiceiuri pe 1 ianuarie

1. Primul care îți trece pragul casei trebuie să fie un bărbat

Acest obicei este unul foarte vechi, dar care s-a păstrat de-a lungul timpului. Se spune că prima persoană care îți trece pragul casei trebuie să fie un bărbat brunet. Acesta va aduce odată cu el energia pozitivă și norocul. Dacă prima persoană care intră în casă este o femeie sau un bărbat blond sau roșcat, superstiția spune că ghinioanele te vor urmări tot anul.

2. Nu se dau bani

Toată lumea știe că în prima zi a anului nu se dau bani. Cine va face acest lucru va cheltui bani întreg anul și nu va avea noroc pe plan financiar.

3. Nu se duce gunoiul

Dacă în urma petrecerii de Revelion ai rămas cu o mulțime de resturi pe care vrei să le duci la gunoi, mai bine așteaptă până pe 2 ianuarie. Bătrânii spun că cine duce gunoiul pe 1 ianuarie alungă norocul din casă.

4. Sorcova

Sorcova este un obicei foarte răspâdit la noi în țară. În prima zi a anului, copiii merg din casă în casă, având în mână o crenguță de brad frumos împodobită. Această este asemănată cu o baghetă magică, iar cei mici fac urări de bine gazdelor. Cei ce acceptă să fie sorcoviți vor avea parte de fericire, noroc și spor în toate.

5. Nu se plânge

În prima zi a anului trebuie să fim cu zâmbetul pe buze la fiecare pas. Tradiția spune că cine va plânge pe 1 ianuarie va avea un an plin de evenimente triste.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Când este Concertul de Anul Nou de la Viena 2018

Anul Nou pe glob. Cum sărbătoresc alte țări în noaptea dintre ani?

Cele mai frumoase mesaje și urări de Anul Nou 2018

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse