Totul este parfum

Parfum
Se spune ca celebra creatoare de moda Coco Chanel, dupa o vizita in Grasse, intr-una dintre vacantele sale, a hotarat sa creeze un parfum. Inspiratia a venit, evident, de la frumusetea locurilor respective, care nu si-au pierdut nici acum farmecul.

Insa Grasse este mai mult decat un loc frumos. Aflat la nici 15 km de Cannes, orasul din Alpii Maritimi a primit una dintre cele mai incantatoare denumiri, fiind cunoscut peste tot in lume drept „capitala mondiala a parfumurilor“.

Cu un climat propice, Grasse a devenit un soi de imparatie a florilor din care se extrag aromele folosite in industria de parfumerie din intreaga lume. Tocmai de aceea, nu vei fi luata prin surprindere cand vei descoperi parfumerii celebre precum Fragonard sau Galimard, dar si un muzeu international al parfumurilor, unic in lume, pentru ca, povesteste reprezentanta acestuia, Pascale Bars, este „singurul muzeu public, de stat, pe tema parfumurilor".

„Este unic pentru ca acopera o perioada lunga de timp, porneste de la Antichitate pana in zilele noastre, folosim obiectele pentru a explica cutumele societatii in ceea ce priveste cresterea plantelor aromate, a ingredientelor naturale folosite pentru parfumuri. Explicam si evolutia tehnica a societatii, dar si miscarile politice, pentru ca acestea au influentat dezvoltarile si descoperirile stiintifice. Este un muzeu interactiv, vorbim despre istorie, despre poezie in raport cu parfumurile, despre cinematografie si parfumuri. Parfumurile sunt peste tot, dintotdeauna“.

Exercitii de simt
La Muzeul International al Parfumurilor vei intelege, nu doar vizual, ci si olfactiv (avand in vedere ca suntem intr-un muzeu al parfumurilor), toate elementele la care Pascale Bars se refera: vei descoperi felul in care aromele, folosite initial in ritualurile de imbalsamare sau de comunicare cu zeitatile, s-au transformat si rafinat, de-a lungul timpului, felul in care recipientele, sticlele şi ambalajul s-au modificat si au evoluat, dar si rolul pe care parfumul il joaca in viata de zi cu zi, de la simpla folosire a unui sapun de trandafir, pana la aromele, din ce in ce mai sofisticate, ale produselor de intretinere.

Catalina Ioancea
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse