Toți ochii sunt pe testamentul Prințului Philip: când vom afla ce conține

Prințul Philip, Duce de Edinburgh s-a stins din viață la 9 aprilie 2021 și, potrivit unei convenții mai vechi, testamentul regretatului suveran va rămâne privat.

Prințul PhilipSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Este obișnuit ca, după moartea unui senior regal, să fie depusă o cerere pentru sigilarea testamentului. Aceasta înseamnă că tot ceea ce conține testamentul nu va fi făcut publicității, așa cum se așteaptă lumea. Această informație a fost confirmată într-o hotărâre publicată de Sir Andrew McFarlane, președintele Înaltei Curți Regale.
Protocolul Regal spune că testamentul ducelui de Edinburgh va fi sigilat timp de 90 de ani de la redactarea lui.

În declarația sa, Sir Andrew a spus că măsura va „menține demnitatea suveranului și a membrilor apropiați ai familiei sale'. El a adăugat că pot fi făcute publice cât mai multe detalii fără a “compromite confidențialitatea cerută de suveran”. Fiind un caz special, în luna iulie a acestui an a fost stabilită o ședință privată cu avocatul Familiei Regale, la moșia lui Philip la care a participat și Procurorului General. Această întrunire a fost ținută în privat, întrucât o audiere publică cel mai probabil putea „să genereze publicitate și presupuneri foarte semnificative despre testament'.
Cu toate acestea, în interesul public, Sir Andrew a dezvăluit că nu a văzut și nu i s-a spus conținutul testamentului ducelui.
La începutul acestei luni s-a anunțat că regretatul Prinț Philip va fi onorat de o Instituție Regală din cadrul marinei cu o nouă barcă de salvare care îi va purta numele. Barca „Ducele de Edinburgh' va intra în serviciu naval în Norfolk, la sfârșitul anului 2022.
Barca va fi utilizată pe distanțe scurte și se va afla pe proprietatea privată a reginei, la Sandringham, unde prințul și-a petrecut cea mai mare parte a timpului după ce s-a retras din viața publică.

Foto: Hepta

Citeste și:

Regina Elisabeta a II-a este fericită în ciuda pierderii Prințului Philip. Care este motivul?


 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete