Tot ce Trebuie să Știi Despre Google Ads Pentru un Business de Succes

Antreprenorii care își doresc să aibă un business de succes în piața din ziua de astăzi, trebuie să se asigure că sunt prezenți pe cele mai importante canale de promovare – este necesar ca afacerea lor să fie prezentă pe rețelele de socializare, să aibă un site optimizat SEO și, bineînțeles, să fie gândită o strategie inteligentă pentru Google Ads pentru un ROI cât mai bun. 

În cazul în care te numeri printre persoanele care încă nu sunt deplin convinse de beneficiile pe care le poate aduce Google Ads pentru obiectivele unei afaceri, acest articol este pentru tine. Vei putea citi în continuare ce sunt și cum funcționează serviciile Google Ads, care sunt tipurile de anunțuri pe care le poți implementa, strategiile de licitare și multe altele.

Ce este Google Ads?

Google Ads reprezintă, pe scurt, o platformă de publicitate. Deși scopul motorului de căutare este să ofere cele mai relevante rezultate utilizatorilor, indiferent de ceea ce își doresc ei să găsească, Google este, la urma urmei, tot o afacere care trebuie să aibă un profit cât mai mare. O parte din acest profit vine din Google Ads, întrucât acesta este un canal extrem de profitabil pentru a promova diverse produse sau servicii. 

Reclamele realizate prin acest canal pot fi afișate atât în motorul de căutare, sub diverse forme, cât și pe alte site-uri web sub formă de bannere, reclame video (pe YouTube) etc. A devenit o metodă de promovare folosită constant la nivel mondial pentru că, atunci când strategia este bine pusă la punct, reclamele reușesc să îndeplinească obiectivele setate – fie că este vorba de creșterea vânzărilor, creșterea nivelului de brand awareness etc. 

Cum funcționează Google Ads

Dacă îți dorești să derulezi campanii Google Ads, trebuie să știi că platforma funcționează ținând cont de mai mulți parametri, cum ar fi: cuvintele cheie, suma licitată, calitatea imaginilor (dacă reclama ta are o componentă vizuală) etc. De asemenea, este important să știi că Google Ads are două subdiviziuni: Google Display Network și Google Search Network. 

Campaniile din Google Display Network sunt plasate pe diverse site-uri și au, de obicei, și o componentă vizuală, fie că este vorba despre imagini, fie că este vorba despre un video. În schimb, campaniile din Google Search Network plasează reclamele tale direct în rezultatele motorului de căutare, fiind afișate doar în momentul în care un utilizator introduce în Google termeni care au legătură cu produsele sau serviciile pe care le promovezi. 

Tipuri de anunțuri Google

Acum că știi diferența dintre Google Search Network și Google Display Network, este momentul să afli care sunt principalele tipuri de anunțuri la care poți apela pentru a-ți promova afacerea. Ține minte: fiecare tip de anunț este mai potrivit pentru anumite obiective, așadar, setează-ți un obiectiv SMART și apoi alege tipul de anunț potrivit! 

Începem cu Anunțurile tip Performance Max care au fost introduse recent. Pentru a implementa astfel de anunțuri, trebuie să îi oferi lui Google textele, imaginile, videoclipurile etc., cu care acesta va crea reclamele și apoi le va plasa în locațiile pe care el le consideră cele mai potrivite pentru ca tu să îți atingi obiectivele. Deși totul pare foarte simplu și poate te întrebi acum de ce mai folosesc unii advertiseri alte tipuri de anunțuri, ei bine, sunt diverși factori care nu pot fi controlați și, în plus, rezultatele depind într-o mare măsură de calitatea materialelor pe care i le furnizezi lui Google pentru a-ți crea anunțurile. 

Anunțurile tip Display presupun folosirea elementelor media și plasarea campaniilor de promovare pe alte site-uri web (nu în rezultatele Google), pe site-uri pe care se află utilizatorii care, conform algoritmului Google, ar fi interesați de produsele sau serviciile pe care tu le promovezi prin anunț. 

Anunțurile tip Video presupun, după cum le spune și numele, reclame video. Acestea sunt plasate în cele mai multe cazuri pe YouTube. Bineînțeles, succesul depinde într-o măsură foarte mare de calitatea videoclipului și de capacitatea lui de a trezi curiozitatea audienței.

Anunțurile tip Search sunt prezente în rezultatele motorului de căutare, neavând componente vizuale, doar text. Aceste anunțuri sunt afișate atunci când un utilizator caută cuvintele cheie pe care tu ai licitat și pot fi plasate fie deasupra rezultatelor organice, fie sub acestea, la finalul paginii. 

Putem menționa și anunțurile tip Shopping care presupun promovarea specifică pentru un produs (sau mai multe) în Google. Anunțurile tip Shopping apar în partea laterală sau în partea superioară a paginii la căutările de tip tranzacțional. Pentru a avea succes, trebuie să te asiguri că imaginile cu produsele tale sunt de calitate și că reușesc să atragă atenția, întrucât, pe lângă produsul sau produsele tale, vor fi afișate și produse ale concurenței, iar tu îți dorești ca utilizatorul să intre pe site-ul tău, să vadă produsele tale.

Costul de publicitate Google

Costul de publicitate pentru campaniile Google Ads este influențat de numeroși factori. Spre exemplu, alegerea cuvintelor cheie potrivite pentru campanie poate reduce semnificativ costurile. Pentru o campanie care își dorește să crească vânzările, trebuie alese doar acele cuvinte care prezintă o intenție clară de cupărare din partea utilizatorilor – cu siguranță îți dorești ca anunțul tău să fie afișat doar în momentul în care o persoană este pregătită să facă o achiziție, nu în momentul în care încă se află în faza de research.  

De ce să utilizezi Google Keyword Planner pentru anunțurile tale

Google Keyword Planner este un tool gratuit oferit persoanelor interesate să își optimizeze campaniile de promovare din Google. Acest tool te ajută să găsești cuvinte cheie potrivite pentru campania pe care dorești să o implementezi și te ajută îți faci o idee în legătură cu suma pe care vei fi nevoit să o licitezi pentru ca anunțul tău să fie afișat. Așadar, Google Keyword Planner este ideal pentru a te ajuta să îți faci o idee cât mai clară în legătură cu bugetul de care vei avea nevoie pentru o campanie de succes sau, dacă bugetul este deja stabilit, te ajută să selectezi acele cuvinte cheie care îți vor aduce rezultate fără să depășească bugetul. 

Cum să faci publicitate pe Google într-un mod simplu

Cea mai simplă modalitate prin care poți face publicitate pe Google într-un mod simplu este să folosești campaniile Performance Max. După cum am menționat anterior, vei fi nevoit doar să îi oferi lui Google elementele cu care să creeze reclamele și de restul se va ocupa algoritmul! 

Cum să faci publicitate pe Google într-un mod avansat

Pentru a trece la nivelul următor, publicitatea pe Google într-un mod avansat presupune numeroase procese de planificare, implementare, optimizare și analizare a rezultatelor. De la alegerea celui mai profitabil tip de campanie, până la gândirea unor texte care să convingă utilizatorii să dea click pe anunț, descoperirea celor mai profitabile cuvinte cheie pe care se poate licita și urmărirea rezultatelor generate de campanie, procesul este unul destul de complicat. 

Categorii de licitare Google Ads

Campaniile în Google Ads se bazează pe un sistem de licitare, iar tu trebuie să stabilești care este suma cea mai mare pe care o poți plăti pentru un click. Bineînțeles, cu cât suma plătită este mai mare, cu atât reclama din Google Ads va fi plasată mai sus sau pe cuvinte cheie mai competitive. Există două categorii principale pe care le poți aborda: 

  • Licitarea manuală îți permite să setezi sumele pe care ești dispus să le licitezi pentru diverse cuvinte cheie sau reclame;
  • Licitarea automată îi oferă algoritmului libertatea de a seta suma licitată în funcție de diverse criterii (fără a depăși suma maximă).

Sfaturi și cele mai bune practici pentru rularea campaniilor publicitare Google

Dacă îți dorești să implementezi campanii Google Ads care să îți aducă rezultate mai mult decât mulțumitoare, poți urma câteva sfaturi sau bune practici: 

  • Alege inteligent cuvintele cheie pe care licitezi – elimină cuvintele care nu reprezintă o intenție clară de achiziționare și vei reuși să îți optimizezi bugetul;
  • Analizează datele din Google Analytics pentru a vedea cum performează campaniile tale și ce poate fi îmbunătățit;
  • Folosește doar imagini de calitate în cazul campaniilor care au o componentă vizuală – ele te vor ajuta să convingi utilizatorii să intre pe site; 
  • Asigură-te că folosești un call to action convingător, care să îi determine pe utilizatori să dea click pe anunțul tău;
  • Ține cont de obiectivele afacerii – alege tipurile de campanii în funcție de ceea ce îți dorești să obții;
  • Respectă regula conciziei și pune informațiile esențiale la început;
  • Scoate în evidență, acolo unde este posibil, care este USP-ul afacerii tale – vei reuși astfel să convingi utilizatorii că produsele sau serviciile tale se diferențiază de cele ale competitorilor și ei vor fi, așadar, mai câștigați dacă vor alege să cumpere de la tine;
  • Asigură-te că promovarea prin Adwords face parte dintr-un mix de marketing divers și stabilește-ți KPIs pe care să îi urmărești de-a lungul timpului.

Acestea sunt informațiile esențiale pe care trebuie să le înveți despre Google Ads înainte de a derula o campanie de promovare PPC. Totuși, dacă ți se pare că procesul de planificare, implementare și analizare a rezultatelor este prea greoi, poți apela la serviciile unei agenții Google Ads specializată în astfel de campanii, cum este Limitless.ro, care se va ocupa de promovarea site-ului tău pe Google. 

Sursa foto: Unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial