Tot ce trebuie să știi despre cancerul de vezică urinară

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC), cu sprijinul Roche România, a realizat un video animat care să ajute persoanele care suferă de cancer de vezică urinară, dar și pe familiile lor, să înțeleagă mai bine boala.

Tot ce trebuie să știi despre cancerul de vezică urinară

Animația prezintă: semnele și simptomele bolii, investigațiile necesare pentru diagnostic, stadiile acestui tip de cancer și tratamentele aferente, analizele necesare pentru monitorizarea bolii, dar și surse credibile de informare.

În România, peste 18.000 persoane suferă de carcinom urotelial (cancer de vezică urinară). Această boală afectează în proporție de 80% bărbați, iar 60% din cazuri se înregistrează la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.

Diagnosticul de cancer de vezică urinară nu mai înseamnă condamnare la moarte. Până acum, tratamentul a fost limitat la chimioterapie, dar ultimii ani au adus o șansă reală pentru acești pacienți, odată cu dezvoltarea imunoterapiei.

Factorii de risc pentru apariția cancerului de vezică urinară includ: fumatul, expunerea la locul de muncă la factori cancerigeni1, infecţiile urinare, pietrele la rinichi, iritaţiile cronice ale vezicii, istoricul familial, stilul de viaţă şi alimentaţie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din #NUcancerului