Tortilla, deliciul spaniol

Tortilla este un fel de mâncare originar din Spania, delicios şi uşor de preparat, care poate fi savurat ca gustare sau ca fel principal, ca atare sau alături de o salată, cald sau rece. Preparatul este un fel de omletă cu cartofi.

tortilla

*4 persoane  *1h30

INGREDIENTE

1 kg cartofi

5 cepe galbene

5 ouă

Ulei de măsline

Sare şi piper

MOD DE PREPARARE

Pentru început, curăţă cartofii, spală-i bine şi taie-i în rondele. La rândul lor, taie şi rondelele în patru. Scufundă cartofii în ulei de măsline. Nivelul uleiului din tigaie trebuie să fie deasupra cartofilor, astfel încât aceştia să se înăbuşe, nu să se prăjească. Lasă-i la foc mediu, timp de 15 minute, amestecând prin ei regulat pentru a nu se lipi de fundul tigăii. Fii atentă, totuşi, să nu-i zdrobeşti.

Între timp, toacă ceapa şi, după scurgerea celor 15 minute, adaug-o în tigaie, alături de cartofi, amestecând uşor. Continuă să găteşti cele două ingrediente încă 45 de minute, la foc mic, amestecând în tigaie la un interval de 4-5 minute.

Într-un bol, bate ouăle, presară peste ele un praf de sare, apoi adaugă în bol şi cartofii împreună cu ceapa şi amestecă totul bine.

Pune din nou ulei de măsline în tigaie şi toarnă conţinutul bolului. Adaugă încă un vârf de cuţit de sare şi piper şi lasă preparatul să se coacă la foc mediu, 7-10 minute. Întrucât, în acest stadiu, preparatul nu este copt decât dedesubt, va trebui întors şi pe cealaltă parte. Pentru aceasta, ia o farfurie cu diametrul mai mare decât diametrul tigăii şi aşaz-o deasupra tigăii cu gura în jos. Întoarce apoi tigaia ţinând farfuria cu mâna, astfel încât preparatul să cadă în farfurie. Acum, partea coaptă a preparatului se află deasupra. De pe farfurie, introdu tortilla din nou în tigaie, astfel încât să se coacă şi cealaltă parte.

Se mai lasă în tigaie încă 7-10 minute, după care se scoate pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă.

 

Autor: Oana Anghel

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Culinar