Tort de înghețată

tort de inghetata

8 porții gata în 30 de minute + timp de congelat, 403 calorii per porție, 20 g grăsimi, 48 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării tortului de înghețată

– 1 foaie de blat de tort – de cumpărat

– Circa 26 pișcoturi

– 350 g înghețată de ciocolată, ușor înmuiată

– 350 g înghețată de căpșuni sau sorbet, ușor înmuiată

– 350 g înghețată de vanilie, ușor înmuiată

– O mână de cârlionți de ciocolată pentru ornat

Cum prepari tortul de înghețată

1 Tapetează cu hârtie de copt forma rotundă de blat. Așază la bază foaia de blat și aranjează pișcoturile pe margine de jur-împrejur.

2 Într-un bol larg, amestecă înghețata de ciocolată până devine omogenă. Toarnă în formă și nivelează suprafața cu spatula. Dă la congelator 10 minute, până când începe să se solidifice.

3 Repetă procedeul cu îngețatele rămase și dă la congelator cel puțin 4 ore. Înainte de a servi scoate forma din congelator și lasă la temperatura camerei 10 minute. Ornează cu cârlionți de ciocolată.

 

Sursa foto: 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Culinar