Top 11 cele mai educate ţări din lume

profesoara-cu-elevi

V-aţi întrebat vreodată care sunt ţările care stau cel mai bine la capitolul Educaţie?

profesoara-cu-elevi

Forumul Economic Mondial

În urma raportului anual global de competivitate, Forumul Economic Mondial, o fundaţie non-profit elveţiană, a făcut topul cele mai educate 11 ţări din lume. Pentru acest lucru s-a ţinut cont de o varietate de măsuri obiective şi subiective.

Potrivit businessinsider.nl, pentru a se stabili scorul fiecărei ţări (de la 1-7), s-a ţinut cont şi de câte persoane au studiat la universitate sau la colegiu, cum ar fi Colegiul de asistenţi medicali. De asemenea, s-a mai ţinut cont şi de răspunsurile unor leaderi din domeniul afacerilor, din fiecare ţară. Aceştia au răspuns la cinci întrebări, cum ar fi: “În ţara dumneavoastră, ce rol are sistemul educaţional pentru a veni în sprijinul unei economii competitive?” sau “În ce măsură companiile din ţara unde locuiţi investesc în instruirea şi dezvoltarea angajatului?”

Citeşte şi Ajută-ţi copilul să fie ingenios! Trei metode alternative de educaţie!

Top 11 – cele mai educate ţări din lume

Iată mai jos topul celor 11 ţări (1 este nota de jos a standardului educaţional, iar 7, calificativul superior) :

 • Locul 11. Islanda – scor 5.9. O ţară mică ce are o populaţie de doar 330.000 mii de locuitori. Deşi se află în acest top, ea cheltuieşte cel mai puţin pentru educaţie, din celelalte ţări nordice.
 • Locul 10. Noua Zeelandă – scor 5.9. În mod constant aceasta a ieşit în topul ţărilor cu cele mai bune sisteme educaţionale din lume. Motivul este acela că departamentul educaţional mizează pe inovaţie. Astfel că în luna septembrie guvernul a subliniat că plănuieşte să introducă un sistem de cursuri online, prin urmare, studenţii nu mai sunt nevoiţi să vină la şcoală în anumite zile din săptămână.
 • Locul 9. Australia – scor 5.9. Face parte din categoria celor mai educate ţări, iar ca particularitate are un  un număr foarte mare de adulţi care au beneficiat de sistemul terţiar de educaţie. 43% dintre adulţi s-au instruit la o instituţie după terminarea şcolii.
 • Locul 8. SUA –  scor 5.9. În SUA, 43% dintre americani au studii universitare.
 • Locul 7. Norvegia – scor 5.9. Această ţară nordică are un sistem de impozitare foarte ridicat şi investeşte foarte mult în educaţie. Ea alocă un buget de £11,000 ($14,000) pentru elev, din şcoala primară până la educaţia terţiară.
 • Locul 6. Danemarca – scor 5.9.  Este ţara care a cheltuit cea mai mare parte din averea sa pe educaţie, vorbim aici de o sumă totală cheltuită pentru instituţiile din învăţământ, de 7.9% din PIB. Este una dintre puţinele naţii unde cheltuielile pentru educaţie au crescut în timpul crizei financiare din 2008-2010.
 • Locul 5. Belgia – scor 6.0. Aici studiile superioare sunt apreciate la adevărata lor valoare. Procentul de persoane fără loc de muncă dintre cei care au absolvit sistemul de învăţământ terţiar este doar de 3%. Însă şi rata de persoane neangajate este scăzută faţă de nivelul mediu european pentru orice alt nivel de educaţie. Meseria de profesor este foarte bine plătită, salariile medii ale profesorilor sunt de £57,000 ($74,000), şi au fost ajustate pentru puterea de cumpărare.
 • Locul 4. Elveţia – scor 6.0. În Elveţia, 86% din populaţia ţării a absolvit liceul. Şi acest stat investeşte foarte mult în sistemul educaţional. Statul cheltuie în medie, pe an, £12,500 ($16,000) de fiecare student, în comparaţie cu ţările din UE care investesc £7,500 ($9,500) pe cap de student.
 • Locul 3. Olanda – scor 6.1. Olandezii sunt superiori în multe domenii ale educaţiei. O treime dintre ei sunt absolvenţi de facultate.
 • Locul 2. Finlanda – 6.2. Sistemul de învăţământ finlandez este renumit pe întreg mapamondul, în special datorită documentarului Waiting for Superman'. În acest documentar este criticat sistemul educaţional public american. În Finlanda, profesorii sunt aleşi dintre cei mai buni 10% absolvenţi de facultate, şi li se cere să obţină un master în educaţie.
 • Locul 1. Singapore – 6.3. Surprinzător sau nu, Singapore se află pe locul I în lume din punct de vedere al educaţiei. Însă când vorbim despre educaţie, acest stat insular independent mai este cunoscut şi ca o “oală sub presiune” din cauza intensităţii şi a stricteţii. Comparaţiile globale legate de pregătirea elevilor la matematică şi alte ştiinţe au relevat faptul că sistemul lor de învăţământ este cel mai bun.

Citeşte şi Părinţii spanioli militează împotriva lecţiilor copiilor

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie