TOP 3 destinații de vacanță unde nu te-ai gândit să mergi pe timp de iarnă

Iarna toată lumea se gândește la vacanțele în stațiuni de la munte sau în locuri exotice, dar în afara acestor două variante o mai ai și pe cea a alegerii unor locuri pe care nu mulți se gândesc că au de ce să le viziteze în sezonul rece.

Este o experiență unică să vezi marea înghețată și admiri apusul de iarnă de pe plajă. În afara acestei variante neobișnuite, există și anumite orașe din Europa unde nu mulți decid să meargă pe timp de iarnă. Cu toate acestea, vizitându-le poți avea parte de o experiență de neuitat, mai ales dacă preferi locurile mai puțin aglomerate. În plus, pentru că nu vor fi mulți turiști prezenți, poți găsi prețuri mai avantajoase mai ușor.

Iată ce în ce orașe poți merge iarna pentru o vacanță neobișnuită în Europa!

Vilnius

Centrul vechi din Vilnius este cel mai mare complex făcând parte din patrimoniul UNESCO din Europa de Est. Plimbându-te pe străduțe, ești dus în lumea secolului al 17-lea, pentru că multe dintre clădiri au arhitectură barocă. Printre obiectivele pe care nu trebuie să le ratezi se numără cea mai veche sinagogă din oraș care s-a păstrat până azi, într-un oraș în care, înainte de cel de-al Doilea Război Mondial iudaismiul era dominant printre locuitorii orașului. 

Pentru că sunt mai puțini turiști în oraș iarna, ai avantaje nu doar în ceea ce privește cazarea, ci și mesele la restaurante, pentru că prețurile scad în general pentru servicii. Dacă dorești să mergi în acest oraș și ai nevoie, totuși, de fonduri în plus pentru o vacanță de vis, este o idee bună să-ți iei un credit în rate de la Hopcredit.ro cu aprobare online în cel mai scurt timp.

Zagreb

Vacanțele exotice nu sunt doar cele în destinații îndepărtate, ale căror nume sunt greu de pronunțat. Poți alege un oraș din Europa aproape de casă: Zagreb. Mulți consideră că merită să vizitezi doar zonele de coastă ale Croației, vara, însă capitala are, în sezonul rece, un farmec aparte. Prezența turiștilor nu este ridicată nici măcar vara, așa că orașul cu o vechime de 900 de ani poate fi o opțiune excelentă pentru cei care preferă liniștea.

Baden-Baden

Baden-Baden, localitate germană recunoscută pentru ca este o localitate cu servicii de spa cu vechime, este considerată și astăzi o destinație de vacanță de lux, pentru că prețurile sunt extrem de ridicate în general. Iarna, însă, cazarea și diversele servicii sunt cu mult mai ieftine. Pentru că Baden-Baden nu este frecventat iarna, este un loc perfect pentru relaxare și detașare de grijile zilnice. Grădinile clădirilor de spa sunt un paradis al zăpezii pe timp de iarnă, iar costurile acestui tip de servicii este suficient de accesibil pentru un sejur plăcut. 

Acestea sunt trei orașe europene pe care le poți lua în considerare pentru a organiza o vacanță de iarnă cu totul aparte. În acest anotimp, poți călători cu un buget redus și ai parte de priveliști deosebite.

Sursa foto: Pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial