TOP 3 culori la modă pentru gresie și faianță în baie

Baia este una dintre cele mai importante încăperi din casă și merită o atenție specială atunci când vine vorba de design interior. Gresia și faianța joacă un rol crucial în aspectul băii, conferindu-i personalitate și stil. Culorile alese pentru aceste materiale pot transforma complet atmosfera băii și pot crea un spațiu relaxant și elegant. 

Gresia și faianța de baie beneficiază de o paletă extrem de mare de opțiuni, iar acest lucru poate deveni copleșitor și îți poate fi destul de greu să te decizi. În acest articol îți voi prezenta trei dintre cele mai populare opțiuni oferite de designerii de interior pentru decorarea băii în acest an.

Sursa: unsplash.com 

Alb pur pentru eleganță și simplitate

Albul este o culoare clasică și de bun gust, care nu se va demoda niciodată. În 2023, se observă o creștere în preferințele clienților și designerilor pentru această nuanță. Albul oferă libertate deplină pentru alegerea tuturor elementelor decorative și de mobilier pe care le voi folosi. Dacă ți se pare că albul este prea simplu pentru gusturile tale, poți alege modele de gresie și faianță de baie cu finisaje mate sau cu texturi precum cele ce imită urmele de nisip. 

Totodată, albul conferă impresia de spațiu, lucru extrem de benefic în special pentru băile mici de apartament. Folosind alb pentru gresie și faianță, creezi de asemenea o bază care se va potrivi cu orice design, chiar și în eventualitatea unei schimbări de stil în viitor.

Sursa: unsplash.com 

Griul închis pentru o atmosferă relaxantă și rafinată

Griul închis sau antracitul este o altă culoare la modă pentru gresia și faianța din baie în 2023. Această culoare adaugă o notă de mister și rafinament spațiului și creează o atmosferă relaxantă, ce se aseamănă cu un spa de cinci stele.

Griul închis poate fi utilizat în diferite moduri în baie. Poți alege să acoperi întreaga baie cu gresie și faianță în această culoare pentru un aspect îndrăzneț sau îl poți folosi drept culoare de accent, combinându-l cu nuanțe mai deschise, pentru un plus de dinamism.

Pentru a adăuga puțină căldură spațiului, poți completa designul cu accesorii din lemn sau detalii metalice în nuanțe aurii sau de bronz. Lumânările decorative cu baterii sunt de asemenea o modalitate excelentă de a crea un spațiu relaxant, care să te facă să te simți ca acasă. Aceste combinații te pot ajuta să creezi o baie elegantă și sofisticată, care va fi un refugiu de relaxare.

Sursa: unsplash.com 

Albastru pastel pentru o baie calmă și plină de prospețime

Albastrul pastel este o culoare ideală pentru cei care doresc să creeze o baie calmă și plină de prospețime și nu se tem de un strop de culoare. Această nuanță aduce o notă de relaxare și seninătate spațiului, transformând baia într-un loc perfect pentru relaxare și deconectare.

Pentru a face lucrurile și mai interesante, poți opta pentru mozaic de baie, unde poți alterna albastrul pastel cu verde, alb și turcoaz. Efectul va fi spectaculos și îți va transforma baia într-o adevărată operă de artă, ce te va duce cu gândul la băile termale elegante din antichitate.

Fie că vorbim de gresie de baie sau faianță, cel mai important aspect legat de această alegere trebuie să aibă în vedere faptul că gusturile, la fel ca tendințele din design interior, se vor schimba o dată cu trecerea timpului. Așadar, pentru a face o alegere sigură, orientează-te către culori neutre, care nu încarcă spațiul și care pot reprezenta un fundal de bază. În cazul unei renovări, va fi mult mai ușor și mai puțin costisitor să modifici accesoriile, precum textilele și câteva piese de mobilier, decât să dai jos întreaga gresie și faianță.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial