TOP 3 aspecte de care să ții cont dacă vrei să iei al doilea animal de companie

Numărul animalelor de companie a crescut destul de mult în ultimii ani, românii alegând să își mărească familia cu cate un cățel sau pisică, însă nu lipsesc nici cei care aleg pasările sau reptilele. Bucuria pe care aceștia o aduc în viața unui om este nemăsurată, iar dacă ai un astfel de prieten, te poți considera norocos.

Experiențele pozitive te pot face să îți dorești să iei și al doilea animal de companie, însă trebuie să te pregătești destul de bine pentru acest moment, mai ales când alegi o altă specie sau rasă. Din acest articol poți afla 3 dintre cele mai importante aspecte de care să ții cont.

Cum te pregătești pentru cel de-al doilea animal de companie

1.  Asigură-te că ai tot ce îți trebuie pentru cel de-al doilea animăluț

Indiferent că ai o pisică sau un cățel și dorești să îl iei pe al doilea, acesta trebuie să aibă de la bun început propriile sale lucruri. Așadar, poți lua legătura cu medicul veterinar, poți căuta informații despre ce presupune să ai un animal din rasa aleasă și să te asiguri că până în momentul în care îl aduci acasă ai luat tot ce îți trebuie pentru el. De la hrana adecvată pentru vârsta și nevoile sale și până la accesorii, este bine să le ai în casă dinainte. Pentru a nu uita nimic, cel mai simplu este să le comanzi pe toate dintr-un singur loc, precum pet shopul online Petmaster, unde vei găsi tot ce ai nevoie pentru micii necuvântători.

2. Găsește sau pregătește un loc în care să îl poți ține în carantină

Unul dintre lucrurile mai puțin știute este că în primele zile sau chiar săptămâni, un animal de companie trebuie ținut în carantină dacă mai ai altul în casă, mai ales dacă nu are toate vaccinurile făcute. Chiar dacă nu este nevoie, să îi asiguri un spațiu în care să se retragă este important pentru noul tău prieten. Acest lucru îl va ajuta și pe cățelul sau pisica pe care o ai deja să nu se simtă stânjenit de prezența noului său companion până se obișnuiesc unul cu altul.

3.  Ia-ți câteva zile libere pentru confortul animalelor, dar și al tău

Pentru că nu doar cele două animale trebuie să se obișnuiască unul cu celălalt, ci și tu trebuie să te acomodezi cu noua situație, un weekend prelungit in care să stai acasă cu ele poate fi o idee bună. În acest fel le poți acorda amândurora atenția de care au nevoie și poți organiza chiar mici sesiuni de întâlniri între ele.

Chiar dacă primul tău prieten a mai fost în preajma altor animale, să ,,primească pe altcineva în căsuța lui poate fi mai dificil fără tine alături.

Animalele de companie îți fac viața mai frumoasă și mai ușoară pentru că se pot juca împreună, însă până acolo, o pregătire temeinică a ta este primul pas către o înțelegere armonioasă între ele. Iar sfaturile de mai sus te pot ajuta în acest sens indiferent de rasa sau specia pe care dorești să o aduci acasă.

Sursă foto: Pixabay.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial