Tipuri de jucării pe care i le poți oferi unui copil de 8 ani

Jucăriile și jocurile în general sunt modalități prin care copiii își dezvoltă tot felul de abilități. Practic, prin joc ei se maturizează, își dezvoltă abilitățile fizice, motricitatea și abilitățile mentale. De aceea, copiii au nevoie de jocuri care să îi stimuleze permanent și pe care să le facă plăcere să le folosească. 

În continuare, îți prezentăm câteva dintre tipurile de jucării pe care le poți oferi unui copil de 8 ani. Chiar și la vârsta aceea, copiii încă au nevoie de jocuri și de timp de calitate petrecut alături de prieteni și familie. 

Lego 

Când vine vorba despre jucării pentru toate vârstele, lego se situează cu siguranță între primele locuri. Lego stimulează mintea celui mic și este o modalitate foarte distractivă de petrecere a timpului. Astăzi, seturile de lego pot recrea orice: de la castele la orașe, mașini, tot felul de roboți, flori, alimente și așa mai departe. 

Lego are capacitatea de a stimula imaginația copiilor și de a le dezvolta motricitatea, la orice vârstă. Acest tip de jucărie poate fi folosită conform instrucțiunilor, pentru a construi forma proiectată inițial sau poate fi folosită pentru a construi liber orice altă formă. Copiii sunt încurajați să construiască orice își doresc, din imaginația lor. Lego face parte din categoria de jucarii pentru copii de 8 ani de care se vor bucura foarte mult. 

Jocul de lego este foarte bun și din punctul de vedere al socializării, întrucât poate fi folosit împreună cu familia sau cu prietenii și astfel se pot deschide subiecte interesante și se pot lega noi prietenii. 

Cărți interactive 

Cărțile interactive sunt la limita dintre cărți și jocuri, întrucât sunt folosite pentru a dezvolta abilitatea celui mic de a învăța și de a răspunde la întrebări cât mai simple. Pentru copiii de 8 ani și chiar mai mari, cărțile interactive sunt o modalitate captivantă de a îmbina lectura cu tehnologia pentru a stimula imaginația și capacitatea de a învăța. 

Aceste cărți moderne sunt dotate cu elemente interactive, cum ar fi sunete, imagini în mișcare și activități interactive, care aduc poveștile la viață și îi atrag pe copii în lumea lecturii. Unele cărți au chiar și dispozitive care, îndreptate spre un anumit element din carte, oferă mai multe informații despre acesta, asemenea ghidurilor de la muzee.

Cărțile interactive sunt ideale și pentru copiii care din anumite motive și-au pierdut interesul pentru citit. Astfel, văzând cât de distractiv este să dea paginile și să afle lucruri noi, vor avea din nou curiozitatea de a încerca să citească și cărți obișnuite. Cărțile interactive abordează subiecte de interes pentru cei mici, cum ar fi dinozaurii, lumea animalelor, planetele și așa mai departe. 

Jocuri de societate 

Jocurile de societate îi ajută pe copii să se obișnuiască mai mult cu interacțiunea socială, comunicarea și colaborarea. Copiii învață să împartă, să respecte regulile jocului și să negocieze, abilități sociale esențiale pentru fiecare persoană. De asemenea, jocurile îmbunătățesc și gândirea strategică, capacitatea de rezolvare a problemelor și, în unele cazuri, abilitățile matematice. Jocurile de construcție dezvoltă coordonarea și creativitatea, în timp ce jocurile de cuvinte îmbogățesc vocabularul și dezvoltă abilitățile de lectură și scriere.

Mai mult, jocurile de societate oferă o pauză de la jocurile online și de la ecrane, în general, încurajând comunicarea față în față și distracția offline. Ele pot contribui la consolidarea legăturilor familiale și de prietenie și oferă momente memorabile și distracție în timpul liber.

Așadar, dacă vrei să îi oferi unui copil de 8 ani un joc și nu știi ce s-ar potrivi cel mai bine, alege unul din aceste categorii prezentate. Cu siguranță, le vor adora și se vor distra cu acestea mai bine decât cu un telefon mobil sau un joc pe computer. 

Sursa foto: Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat de Elefant.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial