Timpul vindecă orice rană. Dar ce facem cu cicatricile?

De câte ori n-am auzit spunându-se: timpul vindecă orice rană sau lasă timpul să treacă și-o să uiți…?!

L-am lăsat, fiecare dintre noi cum a știut mai bine. Câteodată s-a așternut praful peste rănile vechi și am uitat de durerea inițială, dar de multe ori au venit alte răni noi. Și am uitat de cele vechi. Pentru că a trebuit să le oblojim pe nou-venitele dureri și rupturi de suflet.

Dacă timpul vindecă orice rană, când are loc perioada de doliu a sufletului nostru? Orice pierdere suferită, se plânge, se înmagazinează, se încasează. E adevărat că timpul este un vindecător prin excelență, dar rănile sufletului nostru nu au nevoie de pansament și rivanol. Sau de anotimpuri scurse în neștire. Specialiștii spun că orice rană a sufletului trebuie mai întâi conștientizată și plânsă. Apoi lăsată la uscat spre iertare.

Iată care sunt cele 5 sfaturi ale terapeuților

 • Dacă nu ai învățat încă lecția vieții, află că ea nu-ți oferă doar momente memorabile și înălțătoare. Ba chiar, acestea sunt numărabile pe degetele de la o mână. Adevăratele provocări sunt cele aflate la antipozi: greutăți, umilințe, nedreptăți, pierderi, dureri, minciuni, neajunsuri, frustrări. Învață să accepți totul cu seninătate, să îndrepți atunci când poți face ceva și să nu te lași doborâtă de nimic. Viața ta își urmează oricum cursul ei firesc.
 • Nu poți întoarce timpul înapoi. Nu mai poți rezolva nimic din ce-a rămas nespus, nefăcut sau nearanjat. Este o vorbă din bătrâni, totuși, care pare că ostoiește rănile îndrăgostiților despărțiți pe nedrept. Dacă a mai rămas ceva ce trebuia făcut sigur se va face. În al doisprezecelea ceas.
 • Timpul vindecă orice rană, dar nu în două zile. Există un cântec celebru fredonat de generații întregi: marți, joi, mai și august, toamna, iarna… anul viitor, sau într-un an anume, timpul îmi va vindeca rana inimii. Oferă-i timp timpului să te vindece…
 • Lasă memoria să înmagazineze și alte amintiri. NU TE FOCUSA PE RĂNILE SUFLETULUI TRĂINDU-LE LA NESFÂRȘIT. Dacă le rememorezi într-un flux continuu timpul nu te va ajuta.
 • Se spune că, în timp, uităm ce ne-a rănit și ne-a cauzat durere. Și selectiv, creierul își amintește lucrurile frumoase. Nu ne mai amintim ce anume a făcut un om, dar ne vom aminti cum ne-a făcut să ne simțim. Pregătește-ți mintea pentru aceste cicatrici. Nu pentru micile detalii sâcâitoare. Pe acelea o să le uiți…Florentina mușat

  Foto: 123rf

  Citește și:

 • 10 învățături șamanice pentru a-ți ușura sufletul
 • Sinuciderea – un dezastru al rătăcirii
 • 11 reguli pe care trebuie să le respecți pentru a avea o căsnicie fericită

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate