Ți se zbate ochiul? Înseamnă că trebuie să reduci…

Poate cea mai cunoscută dintre superstiții este legată de faptul că ochii se zbat. Dacă se zbate ochiul drept, vei primi bani. În schimb, dacă problema apare la ochiul stâng, vei fi în pierdere. Realitatea este însă cu totul alta…

În medicină aceste spasme oculare sunt cunoscute și sub numele de miokimii. În anumite cazuri, pot fi semnul unei probleme grave de sănătate –  dacă se repetă des și durează mai mult de o săptămână. Și atunci, bineînțeles, trebuie să apelezi la medicul specialist.

În cele mai multe dintre cazuri însă spasmele oculare anunță anumite episoade pe care organismul le parcurge.

Cele mai frecvente motive pentru care se zbate ochiul

1. Stresul. Perioadele obositoare își pun amprenta asupra întregului organism și pot avea ca manifestare și apariția spasmelor musculare. Este un semnal de alarmă pe care organismul îl trage că este timpul să faci o pauză. În perioadele stresante, când simți că nu mai faci față tuturor cerințelor, gândește-te cum te poți organiza mai bine. Notează tot ce ai de făcut pe hârtie și învață să delegi. Altfel, sănătatea ta se va șubrezi.

2. Lipsa magneziului și vitamina C. Acest motiv se află în topul cauzelor apariției spasmelor musculare. Atenție însă! Încearcă întâi să reechilibrezi această pierdere prin alimentație. Include alimente bogate în magneziu și vitamina C și vezi după câteva zile dacă zbaterea continuă.

3. Consumul excesiv de cafea și ciocolată. Cafeina, în exces, poate provoca astfel de reacții la nivelul organismului. Și în acest caz, acesta este modul în care corpul știe să te anunțe că e cel mai potrivit moment pentru a reduce din cantități.

4. Anumite probleme locale: iritații care pot apărea, un corp străin, hidratarea insuficientă a mucoasei oculare. Aceasta din urmă apare ca urmare a concentrării mari, fără a mai acordă importanța cuvenită clipitului.

Citește și: Ce este, de fapt, amigdalita?

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate