Ți-e dor de-un pic de adrenalină? Un pic mai mult?

Deep Dive Dubai le permite amatorilor de senzații tari să se scufunde la propriu într-o altă realitate. Cea mai adâncă piscină din lume, cu o adâncime de 60 de metri, într-o scenografie ingenioasă, închipuind un posibil sfârșit apocaliptic, Deep Dive Dubai te invită să-ți testezi limitele… într-un scenariu subacvatic plin de aventură, nemaivăzut decât în filme și în vise.

DDD_Freedive_Hero_PortraitSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 5

Interviu în exclusivitate cu Jesper Kjoller Senior Marketing Supervisor, Deep Dive Dubai

Care a fost principala sursă de inspirație pentru acest proiect grandios?
Inspirația „cea mare' din spatele Deep Dive Dubai este că, în Dubai, înainte ca petrolul să fie descoperit, economia se baza pe culesul perlelor din adâncuri. Ținta noastră este să omagiem tradițiile autohtone, pe lângă vânatul cu șoimi și călăritul, pentru că aceste activități reamintesc de trecutul regiunii, și din aceeași cauză scufundarea liberă este o atracție pentru emirați, fiind amintiri ale moștenirii lor. Însă scufundarea liberă nu este așa impresionantă în golful de aici: e nisipos, apa este tulbure, cu vizibilitate slabă, așa că am decis să construim noi singuri o facilitate de scufundare. După cum știți, aici, în Dubai, realizarea lucrurilor pe care nu le dețin deja este o modă, precum și alte activități care nu aparțin regiunii, dar care au fost finalizate cu succes.
Pe lângă asta, sunt și cunoscuți pentru „cea mai mare', „cel mai lung', „cel mai adânc', deci s-au uitat la piscinele din Europa, și au zis că cel mai adânc este în Polonia, cu 45 metri. Așa că au decis că au nevoie de o piscină și mai adâncă; dar au realizat că o simplă piscină de 60 metri adâncime ar fi plictisitoare și au venit cu ideea de a transforma această simplă piscină în mediu de explorare pentru scafandri.

Există planuri și pentru o adâncire mai mare a piscinei?
Din nefericire acest lucru ar fi aproape imposibil din mai multe motive. În primul rând, ar trebui să o golim de tot – nu o putem adânci în timp ce încă are apă înăuntru, iar golirea piscinei acum ar însemna irosirea a 14 milioane de litri de apă și, în plus, piscina nu este proiectată pentru a fi goală, deoarece toată presiunea din această apă care umple gaura de 60 de metri ar dispărea, astfel structura interioară s-ar destrăma, pătrunzând nisip, iar toate decorațiunile amplasate ar fi trase în sus odată cu apa. Așa că apa, practic, este ceea ce ține totul neclintit, la locul lor. Dar tot avem 15 metri adâncime în fața celei de-a doua cea mai adâncă piscină din lume și este improbabil ca altcineva să construiască o piscină și mai adâncă. Chiar și dacă cineva ar avea aceste aspirații, nu suntem atât de interesați în deținerea recordului mondial – da, este frumos că îl deținem, dar acești 60 de metri nu constituie cea mai importantă parte a Deep Dive Dubai, ci toate celelalte aspecte.

Contează dacă am practicat scuba diving în trecut? Poate cineva fără experiență în scufundare să se bucure de Deep Dive Dubai?
În primul rând, clienții noștri sunt împărțiți în 2 categorii: scafandrii scuba și scafandrii liberi. Toți cei care nu au experiență în domeniul scufundatului intră în prima categorie, cărora le oferim o scurtă introducere prin care îi învățăm bazele scufundării „scuba' și care apoi sunt acompaniați de către un instructor înăuntru în piscină, dar la o adâncime de maximum 12 metri. Este un loc grozav de a practica scufundarea pentru prima oară, deoarece împrejurimile sunt controlate, apa nu este tulbure sau nisipoasă, nu sunt bărci și nici animale subacvatice, fiind în același timp însoțiți personal de un instructor care se asigură că totul este în regulă în timpul experienței. Există și opțiunea de a te bucura de Deep Dive Dubai și prin snorkeling la suprafață! În categoria de scafandri liberi, de care se pot bucura cei cu experiență, intră cei care dețin diploma în scufundat.

Plănuiți să creați mai multe experiențe inovative, similare cu Deep Dive Dubai?
Ne-am extins deja brandul, așa că nu vom construi alte astfel de proiecte altundeva în lume, vom acorda această onoare altcuiva. Deep Dive Dubai va exista numai și numai în Dubai.

Nu este apa prea caldă, sau… prea rece? Cum gestionați temperatura unui volum atât de mare de apă?
Este o întrebare foarte interesantă, pentru că nu trebuie să facem multe în ceea ce privește menținerea temperaturii constante din cauza mediului în care ne aflăm. Temperatura este de 30 grade Celsius, o temperatură foarte confortabilă, costumele noastre fiind lejere și subțiri, clienții putând să se scufunde timp de o oră, două, trei fără să se simtă înfrigurați. Dar, cum spuneam, nu trebuie să facem multe lucruri în vederea conservării temperaturii, căci această temperatură vine din căldura regiunii. Din acest motiv, vara, apa se încălzește, iar atunci trebuie să intervenim, răcind apa – același scenariu este și iarna, unde trebuie să mărim puțin temperatura apei.

Foto: Media Kit Deep Dive Dubai

Tiberiu Mușat, special reporter

Citeste și:

Iulian Tănase: „Câtă vreme copilul se simte iubit, totul ar trebui să fie OK'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber