Ți-a plăcut Familia Addams? Iată povestea filmului. Prin ce chinuri a trecut actrița care a interpretat-o pe Morticia Addams?

Comedia neagră Familia Addams a fost filmată în 1991, bazată pe personajele din desenele animate create de Charles Addams și din serialul TV din 1964. Ideea i-a venit lui Scott Rudin când se afla în mașină împreună cu șeful companiei de filmare, iar copilul unuia dintre angajați a început să cânte melodia din serialul Familia Addams. A doua zi, au decis să facă un film. Dar filmările și pregătirile au fost incredibil de grele.

Chinurile pe care a trebuit să le îndure actrița care a interpretat-o pe Morticia Addams

Actrița care a interpretat-o pe Morticia a avut, probabil, cea mai grea misiune. Pentru a-și face corpul deja subțire și mai subțire, a trebuit să poarte zilnic un corset metalic care îi îngusta talia și îi ridica sânii. Era neplăcut de purtat, dar această formă a Morticii a devenit emblematică.

Potrivit designerului de costume Ruth Myers, Morticia trebuia să se miște ca o creatură din lumea cealaltă. A fost destul de ușor de realizat: corsetul făcea ca actrița abia să poată merge.

Pentru a-i imita ochii întredeschiși, se atașau bucăți de țesătură la tâmple pentru a întinde pielea și colțurile exterioare ale ochilor. Bucățile de țesătură erau atașate la ceafă cu bandă adezivă. Dacă actrița nu le îndepărta în timpul prânzului, avea dureri de cap puternice și o iritație a pielii. Iar dacă o făcea, trebuia să petreacă ore suplimentare în camera de machiaj. În ciuda tuturor provocărilor, ea nu s-a plâns. Și abia în ultima zi de filmare s-a speriat și a ars atât corsetul, cât și peruca.

Rolul lui Morticia ar fi putut fi atribuit lui Cher sau Kim Basinger, dar în cele din urmă a revenit lui Anjelica Huston, deoarece erau impresionați de mult timp de această femeie de o frumusețe sumbră.

Ruth Myers a primit o nominalizare la Oscar pentru costumele pe care le-a creat. Pentru că familia Addams era formată din aristocrați, ea a trebuit să creeze 20 de rochii doar pentru Morticia.

Morticia avea o rochie de zi pe care o purta în jurul prânzului înainte de a se schimba în rochia de cină. Aceasta din urmă era din jet cu dantelă frumoasă. “Jet” se referă la o piatră neagră semiprețioasă făcută din cărbune. Era adesea folosită ca înlocuitor al diamantelor și al pietrelor colorate în perioadele de doliu din epoca victoriană. Au folosit mult satin de epocă, împreună cu puțină catifea și sifon.

Cum a fost creată Wednesday Addams?

Christina Ricci, care a interpretat-o pe Wednesday, fiica familiei, a fost la fel de vicleană ca și personajul ei când era copil, scrie Bright Side. Ea a povestit că, la vârsta de 8 ani, și-a dorit un rol într-o piesă de teatru de la școală, dar acesta a revenit unui băiat. Își bătea joc de el până când acesta o ataca. Ricci s-a plâns de el, a obținut rolul și a fost remarcată de un critic de teatru local.

Ca și Morticia, Wednesday avea mai multe rochii: una pentru școală, una pentru fiecare zi și una pentru seară. Avea o rochie mini-Morticia pentru secvența de bal.

Christina Ricci a venit cu poziția de somn de miercuri cu brațele încrucișate pe piept. Numele Wednesday este o referire la versul din poemul Mama Gâscă care spune: “Copilul Wednesday este plin de necazuri”.

Unchiul Fester din Familia Addams

Sir Anthony Hopkins a refuzat rolul unchiului Fester. Christopher Lloyd, celebru pentru trilogia “Înapoi în viitor”, a primit rolul. Înainte de filmări, nu s-a decis încă dacă Gordon va fi sau nu adevăratul frate al lui Gomez Addams. Dar actorii erau atât de îngrijorați că Gordon va fi un impostor, încât au rugat-o pe Christina Ricci să vorbească cu regizorul și producătorul pentru ca Gordon să fie adevăratul unchi Fester. În mod ironic, singura persoană căreia nu i-a păsat cine se va dovedi a fi personajul a fost chiar Christopher Lloyd.

Când unchiul Fester ajunge la casa familiei Addams, în cufărul său se află autocolante de călătorie din locuri cunoscute pentru evenimente și dezastre oribile, printre care Elba, Jonestown, Triunghiul Bermudelor, Valea Morții, Gaura Neagră din Calcutta, Three Mile Island, Alcatraz, Pompei, Insula Diavolului și altele.

Bruno Kirby a oferit costumul său gras din “The Godfather”: Partea a II-a (1974) lui Christopher Lloyd pentru ca acesta să-l poată portretiza mai bine pe Unchiul Fester.

Cum s-a transformat o mână într-un personaj cu drepturi depline?

Un alt personaj mic, dar important din film este mâna, numită Thing. Aceasta a aparținut actorului-magician Christopher Hart. Pentru majoritatea filmărilor lui Thing, Hart a fost așezat cu fața în jos pe un dolly și propulsat prin platou, cu un braț întins, iar restul corpului era ascuns într-un costum negru.

În serialul din 1964, Thing nu a avut atât de mult de lucru: mâna apărea pur și simplu dintr-o cutie. Dar în filmul din 1991, era un personaj care putea să scrie și să vorbească folosind codul Morse, să facă unele sarcini mărunte și chiar i-a salvat viața unchiului Fester în continuarea din 1993.

Unele episoade cu Thing au fost foarte greu de filmat, cum ar fi, de exemplu, atunci când mâna sare peste iaz, a fost nevoie de animație stop-motion, o tehnică în care o marionetă este mișcată puțin câte puțin și fotografiată cadru cu cadru. Scena, care durează mai puțin de 10 secunde, a fost filmată timp de 8 ore, mai scrie sursa citată.

Cum au lucrat ceilalți actori?

Primele modele de machiaj pentru Gomez Addams includeau cercuri întunecate în jurul ochilor, asemănătoare cu cele ale unchiului Fester. Dar au schimbat-o chiar înainte de filmare.

Jimmy Workman, care l-a interpretat pe Pugsley, fiul familiei Addams, și-a obținut rolul din greșeală – era cu sora lui mai mare la audiție. Dar când ea nu a primit rolul și Ricci l-a primit, regizorul și producătorul l-au observat pe Jimmy pe platou și i-au sugerat să încerce.

Mercedes McNab, care joacă rolul fetiței cercetașe care își vinde prăjiturile, o interpretează pe Amanda Buckman în continuarea filmului.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber