Testul care ajută la prevenirea cancerului, disponibil și în România

testul care ajută la prevenirea cancerului

Cancerul este afecțiunea care duce anual la decesul foarte multor persoane, medicii încercând să găsească tot felul de soluții prin care să prevină apariția acestuia sau să trateze această boală. 

Chiar dacă tratamentele reușesc de cele mai multe ori să prelungească viața bolnavilor, ele rareori duc la eliminarea bolii în totalitate. Astfel, importantă este prevenția, boala putând fi ținută sub control mult mai bine atunci când este descoperită într-un stadiu incipient.

Obezitatea favorizează apariția cancerului în proporție de 20%, iar o nutriție realizată prost crește șansele de a dezvolta această boală cu 25%. Astfel, medicii sunt de părere că trebuie să acordăm mai multă atenție planului alimentar, asta dacă vrem să ne ținem organismul departe de boli.

Cum funcționează testul care ajută la prevenirea cancerului?

Testul care ajută la prevenirea cancerului are ca punct de plecare nutriția. Astfel, acesta reprezintă un test personalizat care măsoară cantitatea optimă de nutrineți de care organismul are nevoie pentru a duce un stil de viață sănătos. Testarea se face prin analizarea ADN-ului existent în saliva unei persoane.

Acest test pune bazele unui regim de viață sănătos și ajută la prevenirea diabetului zaharat de tip II, a bolilor de inima și a diverselor tipuri de cancer.

Testul nutrigenetic a fost conceput de cercetătorii din Statele Unite ale Americii, iar acum această testare este disponibilă și în România.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Descoperire incredibilă. Orice tip de cancer poate fi vindecat în doar 3 minute

De ce copiii cresc mai mult vara? Care este explicația specialiștilor?

Cu aparatul dentar în vacanță. Ce trebuie să faci atunci când apar situații neprevăzute?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate